Merkez Bankası'ndan döviz piyasasını ilgilendiren karar! Tarih uzatıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 11:14 GÜNCELLEME 30.09.2022 11:14 EKONOMİ
Merkez Bankası'ndan döviz piyasasını ilgilendiren karar! Tarih uzatıldı
Merkez Bankası'ndan döviz piyasasını ilgilendiren karar! Tarih uzatıldı

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarını Türk lirasına çevirebilecek.

Değişiklik kapsamında, tüzel kişilerin dövizden Türk lirası mevduata geçişte sağlanacak destek için, söz konusu döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının 30 Haziran'a kadar açılmış olması şartı, 30 Eylül'e kadar uzatıldı.

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABINDAN DEĞİŞİKLİK RESMİ GAZETE'DE

Buna göre, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 dönemindeki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilebilecek.

Ayrıca tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Tüzel kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olmasını sağlayan düzenleme, 31 Aralık 2021 tarihinde bankalarda bulunan döviz hesapları için geçerli olacak şekilde başlamıştı.

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur Korumalı Mevduat hesabı açtırmak büyük bir fırsattır, değerlendirmek gerek.
    Cevapla
  • büyük kaçış 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalardan, borsadan, bitcoinden, altından, kaçış devam ediyor. bu gidişle dolar altın gibi 1000 tl olur
    Cevapla
  • Fukara 1 yıl önce Şikayet Et
    2 milyon param var. Acaba ne yapsam.
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Luna mı? :)
    Cevapla
  • muzy 1 yıl önce Şikayet Et
    Zekatını ver. :)
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    ismini değiştir fukara değilsin artık:)))
    Cevapla
  • İnsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ekonomik politika ABD mi Rus mu Çin mi AB mi yoksa bunlar sizi girdaba alır en önemli politika milii ve Atatürk'ün uyguladığı Devletçilik milliyetçilik laiklik halkçılık inkilapcilik ve çağdaşcilik en önemlisi cumhuriyetçilik politikasıdır karınca gibi arı gibi çalışmalıyız Türk her zaman önde olmalı herkese saygı ve sevgilerimle insan ol yeter
    Cevapla
  • Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışıp didinip Heykel yapmalıyız, Rüzgara öpücük atan dudak heykeli, CHP'liye madik atan HDP'li heykeli vs. vs. vs...
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    6 taneydi yediye çıkarmış. Altılı masa gibi bir tanesi alttan gelmiş. 100 sene öncesine gidenler memlekeyi 100 sene ileriye taşıyanlara gerici diyor. Ne tuhaf bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş bu lafım sana Pakıstan önce kendı aç karnını doyursun nerden geldini bılmedın şeyler hakkındada boş boş konuşma
    Cevapla
  • Türkiye 81 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyo la bu insanımsı dayı?
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    pakistanın altınları gelmeseydi nolacaktı o zamanda.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır , Bor'dan katma değeri yüksek ürünler yapacağız derken , elin Amerikan küreselcisi , yapacağını yaptı , satacağını sattı . Toryum dediğimiz varlığımız , parlak kırmızı ışık saçan gaz lambası filamenti olmanın ötesine geçemedi .
    Cevapla
  • Word 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun dolar inecek Sonra bakarız geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR