Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz teklifi! Kemal Kılıçdaroğlu yalana sahip çıktı

Bloomberg'in Türkiye'nin Rusya ile doğalgaz ödemelerinin 2024'e ertelenmesine yönelik pazarlık yaptığı iddiasına yanıt geldi. Yapılan açıklamada, Rusya ile Türkiye arasında doğalgaz alım fiyatlarında bazı pazarlıkların yapıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2022 13:16 GÜNCELLEME 04.10.2022 13:37 EKONOMİ
Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz teklifi! Kemal Kılıçdaroğlu yalana sahip çıktı
Türkiye'den Rusya'ya doğalgaz teklifi! Kemal Kılıçdaroğlu yalana sahip çıktı

Rusya ile Türkiye arasında şu anda doğalgaz alımlarının ertelenmesi konusunda değil, gaz alım fiyatı için pazarlık yapıldığı açıklandı.

Bloomberg'in Türkiye'nin Rusya ile doğalgaz ödemelerinin 2024'e ertelenmesine yönelik pazarlık yaptığı iddiasına yanıt geldi.

Sputnik'e konuşan bir kaynak, Moskova ile Ankara arasında halihazırda ödemelerin ertelenmesi değil, gaz alım fiyatı konusunda pazarlık yürütüldüğü bilgisini verdi.
Kaynak, "Ertelemeden değil, fiyattan söz ediyoruz zira sözleşmeler Avrupa borsalarının kotasyonlarını dikkate alırdı, fiyat yüksekti. Şimdi koşullar değişti, bildiğiniz gibi gaz ödemesinin kısmi olarak ruble cinsinden yapılması konusunda bir anlaşmaya varıldı. Müzakerelerde herhangi bir sorun yok, her şey iki liderin birbirine olan güvenine ve tavrına bağlı" ifadelerini kullandı.

Dün Bloomberg, yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan zararı azaltmak amacıyla Türkiye'nin Rusya'dan doğalgaz ödemelerinin bir kısmını 2024'e kadar ertelemesini talep ettiğini öne sürmüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu

KILIÇDAROĞLU YİNE YALANA SAHİP ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, da sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak habere sahip çıktı. 

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var.

Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın." 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 241 TÜMÜ
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin korktuğu da yok, sana inanan da yok. yanar döner fırıldak seni.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kulpsuz ermeni
    Cevapla
  • Ben bilmem 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlasilan o ki bay kemal kulaktan kulağa oynamayı cok seviyor ama en son duyan o olduğu icin herhalde külâhı kelek silahı melek anlıyor benim tavsiyem o ki bilmek istediklerini ilk elden duymaya çalışsın yoksa rezilliği dillere destan olacak gibi
    Cevapla
  • Ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin tek sosyal projeniz var o da heykel. İktidara gelirseniz heryeri heykel yaparsınız
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir belediye çalışkanı işinden çıkartılmayacak diye namus ve şeref sözü veren birileri vardı. Sahi kimdi o hatırlayan var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR