Seralardan değil, yaylalardan sofralara geliyor

Aydın’da Haziran ayında yüksek rakımlı bölgelerde dikimi yapılan ve Aralık ayı sonuna kadar ürün veren yayla domatesinde hasat sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2022 23:22 GÜNCELLEME 04.10.2022 23:22 EKONOMİ
Seralardan değil, yaylalardan sofralara geliyor
Seralardan değil, yaylalardan sofralara geliyor

Sera domatesine göre lezzeti ve aroması ile vatandaşlar tarafından tercih edilen, yüksek rakımlı bölgelerde yetiştirilen yayla domatesinde hasat devam ediyor. Aralık ayının sonuna kadar hasadı devam eden, çekirdekli, damarsız ve lezzeti ile damakları cezbeden yayla domatesleri pazar tezgahlarında en çok aranan domates türleri arasında yer alıyor. Kilosu 5 ile 10 TL arasında satışa sunulan domatesler Aydın ve çevre illerdeki tezgahlarda vatandaşların mutfağına ulaşıyor.

“Aralık ayının sonuna kadar hasat devam ediyor”

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde Bulgur Yaylası’nda 5 dönüm alanda yayla domatesi üretimi gerçekleştiren İsmail Altıntaş, “Bu domatesleri Haziran ayının 15’inde ekiyoruz. İklim şartlarına göre yeni yıla kadar hasadımız devam ediyor. Bu domatesleri toplayıp, pazarlarda perakende olarak satıyoruz. Toptancı arkadaşlarımız da var tabi, toptan olarak da veriyoruz. Bu domatesin özelliği organik olması ve hayvan gübresi ile yetiştiriyor olmamız. Çekirdekli ve damak tadı güzeldir. Domatesi kestiğimiz zaman, içinde hiç damar yoktur, çekirdeklidir. Müşterilerimiz aldığı zaman tabi damak tadını biliyor, bizi arıyor. Bu domatesleri haftanın üç günü topluyoruz, şu an bir ay oldu. İklim şartları uygun olursa Aralık ayının sonuna kadar hasat devam ediyor. Domatesin kalitesine göre kilosunu 5 ile 10 TL arası satışını yapıyoruz” dedi.

“Domateslerimiz toprak kokuludur”

Bulgur yaylasındaki tarlada domates toplayarak ailesine yardım eden Ayçin Altıntaş, “Rakım yüksek olduğu için hava serin olduğu için sularımız kaliteli olduğu için domateslerimiz güzel ve hasat devam ediyor. Domateslerimizi pazara götürüyoruz, sunuyoruz müşterilerimize. Müşterilerimiz, pazarda da bir kere aldıktan sonra arkasını arıyorlar, domateslerimizin. Bizim domateslerimiz lezzetlidir, toprak kokuludur” diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    DAHA COK EKİN ! İstanbul'da gonderin lütfen, ALLAH AYDİN'İ BETONLASMAKTAN KORUSUN !
    Cevapla
  • Envers 1 yıl önce Şikayet Et
    A bu güzelim ülkede müslüman halk rahat etmesin batıya uşak olalım diye hainlik edenler varya ula ben sizin kanını zi ne edeyim
    Cevapla
  • TR54 - Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ... “Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler” Hem der ki: Mânen sevdiğin ve alâkadar olduğun ve perişaniyetinden müteessir olduğun ve ıslah edemediğin şu kâinat, bir Kadîr-i Rahîm'in mülküdür. Mülkü sahibine teslim et, O'na bırak; cefasını değil, safasını çek. O hem Hakîm'dir, hem Rahîm'dir. ELHAMDÜLİLLAH
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl faydalı olan güneş görendir.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun, yaylada domates güneşi nereden görecek değilmi.
    Cevapla
  • Ya Şafi 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bereketli mubarek eylesin. Yiyenlere bol şifa yetiştirenlerede bol kazançlar versin.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR