Komşu'da büyük yakıt krizi: Devlet kurumları kapatıldı, spor müsabakaları ertelendi

Yakıt krizinin baş gösterdiği Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin kontrolü altında bulunan bölgelerde çeşitli önlemler alınmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2022 12:48 GÜNCELLEME 09.12.2022 12:48 EKONOMİ
Komşu'da büyük yakıt krizi: Devlet kurumları kapatıldı, spor müsabakaları ertelendi
Komşu'da büyük yakıt krizi: Devlet kurumları kapatıldı, spor müsabakaları ertelendi

Suriye'de Esed rejimi kontrolü altındaki bölgelerde büyük bir yakıt krizi yaşandığı bildiriliyor.

Bu kapsamda rejimin bazı alanlarda önlemler almaya gittiği aktarılıyor.

Middle East Monitor'un haberine göre, Suriye'de Esed rejimi tarafından yönetilen basketbol ve futbol federasyonları, yakıt krizi sebebiyle tüm spor faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

FUTBOL VE BASKETBOL MÜSABAKALARI ERTELENDİ

Rejime bağlı SANA ajansında yer alan haberde, tüm yaş alanlarında geçerli futbol ve basketbol müsabakalarının ertelendiği bilgisi paylaşıldı.

Spor faaliyetlerinin gelecek yılın erken tarihlerinde yeniden başlayacağı belirtilirken müsabakaların yalnızca aynı şehirdeki takımlar arasında yapılacağı bilgisi verildi.

Böylece sporcuların farklı şehirlere seyahat etmeleri engellenmiş dolayısıyla yakıt kullanımının da önüne geçilmiş olacak.

Rejim kontrolündeki bölgelerdeki yakıt krizi, spordan ulaşıma ve sanayiye birçok alanı derinden etkilemiş durumda.

Yine yakıt krizi nedeniyle 11-18 Aralık tarihleri arasında devlet kurumlarının kapalı olacağı belirtiliyor.

Yakıt krizinin Esed rejimine uygulanan uluslararası yaptırımlardan ve İran'dan yakıt tedarikinde yaşanan sorunlardan meydana geldiği biliniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu daha iyi günleri
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD NEREYE GİTTİDE orası sıkıntıya düşmedi o yüzde ABD ye elini vermeyeceksin yoksa kolunu alamazsın hatta her şeyini şerefini namusunu vs kaybedersin olan bize oluyor yanı başımızda yaktıkları ateşin dumanı bizi zehirliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yerden petrol çıkan suriyede yakıt sıkıntısı var hahaha.Esat bizim kuyumuzu kazdığını düşündü kazdığı kuyuya kendisi düştü
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Afrin'de Zeytinyağı , Şampuan , temizlik ürünleri ve parfümeri , Biyodizel fabrikaları kurmalıyız . Atık yağlar depolanır , mis gibi biyodizel üretilir .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mallar petrollerini pkk aracılığı ile abd çalıyor halaa dertleri türkiye
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    aynisini ben yazacaktim.. tüm dünya suriyenin petrollerini caliyor.. ama esed Türkiye ye kafa tutuyor.. sanki kendisi bu durumdan cok razi gibi.. ülkesindeki müslümanlar iskence ceksin.. ama gavurlar peskes ceksin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR