Sözcü'nün yalan haberine TOKİ'den tokat gibi cevap

Sözcü Gazetesi, devletin kurumlarını hedef alan yalan haber silsilesine bir yenisini daha ekledi. '3 Yıllık TOKİ Projesi yeni diye sunuldu' başlıklı algı haberini TOKİ yaptığı açıklamayla çürüttü.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2022 13:49 GÜNCELLEME 09.12.2022 14:33 EKONOMİ
Sözcü'nün yalan haberine TOKİ'den tokat gibi cevap
Sözcü'nün yalan haberine TOKİ'den tokat gibi cevap

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Sözcü Gazetesi tarafından 07-08.12.2022 tarihlerinde yayınlanan '3 Yıllık TOKİ Projesi Yeni Diye Sunuldu' başlıklı haberi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Haberde "Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi'ndeki 534 bin metrekarelik 195 numaralı parsel için üç yıl önce 450 konut projesinin açıklandığı ve ilk Evim projesinde 500 bin konut projesine dahil edildiği' yönünde asılsız iddialar bulunmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Haberde 'Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Kocadere Mahallesi'ndeki 534 bin metrekarelik 195 numaralı parsel için üç yıl önce 450 konut projesinin açıklandığı ve ilk Evim projesinde 500 bin konut projesine dahil edildiği' yönünde asılsız iddialar bulunmaktadır. İlgili habere konu olan alanda aşağıda detayı verilen, 2020 yılında açıklanan 100 Bin Yeni Sosyal Konut Kampanyasında kapsamında yer alan projelerimiz bulunmaktadır.

"İdaremizce 100 Bin Konut Kampanyası kapsamında; Denizli'nin Pamukkale ilçesi, Kocadere ve Yeniköy mevkiinde 2 proje planlanmış ve talep toplanmıştır. Kocadere mevkiinde yer alan 439 adet konutluk projenin ihalesi 18.08.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ancak söz konusu iş 5546 sayılı kanun kapsamında tasfiye edilmiş olup 05.01.2023 tarihinde ikmal ihalesi gerçekleştirilecektir.

"Yeniköy mevkiinde yer alan proje için yapımı düşünülen alanda planlama çalışmaları yürütülürken söz konusu alanın Tabiat Varlıkları açısından Özel Çevre Koruma alanı Hassas Koruma Zonu içerisinde kalmasından dolayı alternatif alan çalışmaları yürütülerek Kocadere mevkiinde yeni alan belirlenmiştir. Bu kapsamda 497 ve 393 konut olmak üzere 2 etapta toplam 890 konutluk proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale işlemleri başlatılmıştır. 497 konuta ait projenin ihalesi 12.01.2023 tarihinde, 393 Konuta ait projenin ihalesi ise 13.01.2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

"Haberde aynı projenin farklı kampanya dönemlerinde kullanıldığına dair bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu alanda, yukarıda gecikme sebepleri ile açıklanmış olan, 100 Bin Konut Kampanyasında hak sahipleri belirlenen bin 329 konut inşası yapılacaktır. 250 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Denizli Merkez (Merkezefendi, Pamukkale) için 650 konut için talep toplanmıştır. Merkezefendi Mevkiinde talep toplanan 300 konutluk projemiz, İdaremizce Denizli ili Merkezefendi İlçesi Göveçlik Mahallesi'nde onaylı imar planlarında Toplu Konut Alanı kullanımında bulunan 355 ada 1 parselde planlanmakta olup, Pamukkale ilçesinde planlanan 350 konut için ilgili Belediyelerin önerileri doğrultusunda Kale ve Gölemezli Mahallelerinde yer alan İdaremiz ve Hazine mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde planlama çalışmalarına esas değerlendirmeler yapılmaktadır.

"Söz konusu durum böyleyken gerçekdışı, yalan ve yanlış bilgilere dayalı yapılan bu haberin yayınlanmasının maksadı idaremizi karalamak ve kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeye çalışmaktır. Bu yöndeki kasıtlı olarak gerçeğe aykırı haberler ile çeşitli olumsuz açıklamalarda bulunmak suretiyle İdaremizin gerçekleştireceği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi çalışmaları kamuoyu önünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Ancak bu çabalar kamuoyu tarafından kabul görmemektedir.

"Bugüne kadar vatandaşlarımızın teveccühü ile nasıl 5 milyonu aşkın vatandaşımızı ev sahibi yaptıysak aynı azim ve gayretle tüm engelleme ve karalamalara rağmen yeni konutları da tamamlayarak vatandaşlarımıza olan taahhüdümüzü yerine getireceğiz. Süreç bu durumdayken Pamukkale Meclis Üyesi tarafından yapılan açıklamayla kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığı, spekülatif amaçlı ve idaremizi yıpratmayı hedeflediği aşikardır."

KAYNAK : DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp ller öyle yapıyor ya onun için öamur atıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan habere ceza vardı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2020 de kırıkkale de 100 bin konut projesinden de ses yok halen, iptalmi edildi aceba, toki hiçbir açıklama yapmadığı için, medyaya düşerse cevap veriyor, yoksa müşteri hizmetleri de bilgi vermiyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz işleri gwnelde ekrem yapıyor. ya olmayqn yerin açılışını yapıyor ya da qk partini açtığı yeri yeniden açıyor. qnlamadığım ak parti zamanında alkışlamayan chp liler wkremin yaptığı sahtekarlığı alkışlıyor.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret ile çalışan bekar bir işçiyim projede hak sahibiyim 3 yildir bekliyorum bir türlü başlamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR