Putin, Mercedes’in Rusya’daki satışını onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mercedes-Benz’in yerel finansal hizmetler bölümünün Rus otomobil satıcısı Avtodom’a satışına onay verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 09:38 GÜNCELLEME 07.02.2023 09:40 EKONOMİ
Putin, Mercedes’in Rusya’daki satışını onayladı
Putin, Mercedes’in Rusya’daki satışını onayladı

Geçtiğimiz Mart ayında Rusya’daki fabrikasında üretimi askıya alan ve ülkeye ihracatı durduran Mercedes-Benz, Ekim ayında Rusya’daki varlıklarının hisselerini yerel bir yatırımcıya satarak Rusya pazarından tamamen çıkacağını açıklamıştı. Yaklaşık 4 ay sonra Rusya devlet başkanı konuyla ilgili yeni bir adım attı.

MERCEDES, RUSYA'DAN AYRILIYOR

Vladimir Putin, otomobil şirketinin Rusya’daki finansal hizmetler kolu olan Mercedes-Benz Bank Rus’un premium araç satışında uzmanlaşmış Avtodom’a satışını onaylayan bir emir imzaladı.

Avtodom, Şubat ayı sonuna kadar ayrı bir hükümet komisyonundan Mercedes-Benz’in Moskova dışında bulunan ve neredeyse bir yıl önce kapatılan üretimini yeniden başlatmayı planladığı fabrikası da dahil olmak üzere Rusya’daki tüm varlıkları için bir anlaşma yapmak üzere izin almayı umduğunu söyledi.

Batı finansmanına ve küresel tedarik zincirlerine büyük ölçüde bağımlı olan Rusya’nın otomobil endüstrisi, Batı’nın yaptırımlarından ağır darbe aldı. Mercedes-Benz ve birçok otomobil üreticisinin ülkeden çekilmesiyle, ülkedeki otomobil üretimi 2022 yılında yüzde 67’lik bir düşüşle 450 bin binek otomobile geriledi. Böylelikle Rusya’da, 1991’de Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana sektörün en kötü performansı yaşandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR