Depremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılıyor. Başlatılan yardım kampanyalarına vatandaşların destekleri artarken kurumlar bölgede öncelikli ihtiyaçların listesini yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 13:29 GÜNCELLEME 13.02.2023 13:30 EKONOMİ
Depremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesi
Depremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesi

Tüm Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tek yürek oldu. 10 ilde etkili olan deprem nedeniyle can kayıpları yaşanırken depremden etkilenen vatandaşlar için de yardım seferberliği başlatıldı.

60 BİNDEN FAZLA PERSONEL GÖREV ALIYOR

Bölgede, AFAD, PAK, Jandarma, DAK, Milli Savunma Bakanlığı, UMKE, itfaiye, Milli Eğitim Bakanlığı, STK ve gönüllüler, güvenlik, yerel destek ve uluslararası arama kurtarma ekiplerinden toplam 60 bin 218 personelin görev yapıyor.

AFAD LİSTEYİ PAYLAŞTI

Deprem bölgesinde canla başla arama kurtarma çalışmaları sürerken depremzedelerin acil ihtiyacı olan ürünlerin karşılanmasına yönelik çok sayıda ilden yardımlar gönderildi. AFAD da depremzedelerin ayni ihtiyaçlarına yönelik bir liste paylaştı.

BAĞIŞLAR İÇİN NEREYE BAŞVURULACAK?

AFAD'ın yaptığı açıklamada "Tüm aynî bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz." denildi.

Bölgede faaliyette bulunan kurum ve kuruluşlar deprem bölgesine yapılan yardımlar için Türk halkına şükranlarını sunarken, gönderilen eşyaların kullanılmış olmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Ayni bağışlarda öncelikli kabul edilecekler şöyle:

SMS İLE AFAD DEPREM YARDIMI BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir.

Deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları, AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile STK'larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

Deprem bölgesine Türkiye'nin her yerinden destek yağıyor.

SANALPOS, BANKA HESAPLARI VE SMS ÜZERİNDEN DESTEK VERİLEBİLİYOR

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzedeler için deprem başlığı altında yardımlar kabul edilmektedir. Bağışlar, afad.gov.tr üzerindeki sanalPOS, banka hesapları ve SMS üzerinden yapılabilmektedir.

DEPREM YAZIP 1866’YA SMS GÖNDERİLEBİLİYOR

AFAD’ın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşmaktayız. Dileyen vatandaşlarımız, aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyenler, “DEPREM” yazıp 1866’ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilirler.

Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir."

AFAD İBAN numaraları için lütfen tıklayın...

KIZILAY BÖLGEDE YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Kızılay, depremin ardından Kahramanmaraş ve depremden etkilenen tüm bölgeler için yardım malzemesi sevkiyatını başladı.

Kızılay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gıda, barınma vb. yardımlarımızla daha fazla depremzedeye ulaşmak ve yanlarında olmak için desteğinize ihtiyaç var. İstediğiniz tutarda bağış yaparak siz de depremzedelerimize yardım eli uzatabilirsiniz.

“DEPREM” yazıp 2868'e SMS yollayarak 15₺ bağışta bulunabilir; banka yoluyla bağış yapmak için hesap numaralarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

KIZILAY BANKA HESAP NUMARALARI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE DİYANET VAKFI: TÜRKİYE İÇİN İYİLİK VAKTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) mensuplarının tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki camilerde, din görevlileri rehberliğinde vatandaşları ağırlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Devletin bütün imkanlarıyla sahada olduğunu ifade eden Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak tüm imkanlarımızla sahadayız. Müftülüklerimiz ve TDV şubelerimizle koordineli bir şekilde acil ihtiyaçları tespit ederek görevlilerimizi yönlendiriyoruz. Devlet, millet el ele yaralarımızı saracağız." açıklamasında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın internet sitesinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Haydi Türkiye! Şimdi Türkiye için iyilik vakti ve yaraları sarma zamanı… DEPREM yazıp 5601'e SMS göndererek 25 TL destek verebilir ya da http://bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilirsiniz" 

DENİZ FENERİ DERNEĞİ DE KAMPANYA BAŞLATTI

Deniz Feneri Derneği de depremden etkilenen vatandaşlar için seferberlik başlatmış durumda. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Depremden etkilenen binlerce vatandaşımız için “Türkiye’de Yardım Seferberliği” başlatıyoruz. “Türkiye Yardım Seferberliği” projemize destek olmak için Pratik Gıda, Battaniye, Gıda Kolisi ve Giyim Yardımı yapabilirsiniz.

Evsiz kalan depremzede kardeşlerimizin acil olarak pratik yemeklere ihtiyaçları bulunmaktadır. Barbunya Pilaki, Bulgur Pilavı, Komposto, Kraker, Çatal ve Kaşıktan oluşan Pratik Gıda yardımı için 100 TL Bağış yapabilirsiniz.

Depremzede kardeşlerimize Battaniye Yardımı için 150 TL, Gıda Kolisi Yardımı için 600 TL ve Giyim Yardımı için 600 TL Bağış yapabilirsiniz.

SMS ile destek olmak için; AFET yazıp 5560’a gönderip 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ IBAN NUMARALARI:

KUVEYT TÜRK

IBAN (TL): TR16 0020 5000 0000 0999 9000 02

Kurum Adı: DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ZİRAAT KATILIM

IBAN (TL): TR41 0020 9000 0000 9999 0000 01

Kurum Adı: DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

7'den 77'ye herkes omuz omuza

İHH’NIN İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN DE BAĞIŞ YAPILABİLİYOR

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin listesini paylaştı.

Bölgede ACİL bir şekilde aşağıdaki malzemelere ihtiyaç var:

Battaniye, çadır, ekmek, su, yağmurluk, mat, elektrikli ısıtıcı, konserve hazır gıda, enerji verici gıdalar (çikolata ve kek gibi), soğuk sandviç, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot.

Bağışlarınız deprem bölgelerindeki ihtiyaca göre tüm alanlarda kullanılacaktır. Acil durum olduğu için şartlı gelen bağışlar da (hijyen, ısıtıcı, mont vb. açıklaması) ihtiyaca göre depremle ilgili tüm çalışmalarda kullanılacaktır.

Ayni yardım bağışlarınız için (mont, yiyecek, battaniye, kışlık elbise vb.) 0212 631 21 21 numarasını arayarak İletişim Merkezimiz'den bilgi alabilirsiniz.

İHH IBAN numaraları için lütfen tıklayın

İDDEF YARDIM KAPMANYASI

İDDEF, yardım bölgesine yönelik tüm gücünü seferber ederken, ekipleri bölgelere hareket etti. İlk etapta su, çorba ve sıcak yemek ikramları sürürken, insani yardım malzemesi taşıyan tırlar gönderildi.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen tüm vatandaşlarımız için sahada yetkililerle koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda; kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma değerlerimizin verdiği sorumlulukla, her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındayız. Hepimizi derin bir yasa boğan depremin yaralarını hep birlikte sarmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” denildi. 

Temel ihtiyaç malzeme listesi şu şekilde paylaşıldı: “Su, eldiven, mont, bot, bere, çocuk mont ve kışlık giysisi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması ve temizlik hijyen malzemesi” 

ACIL YARDIM YAZ 7230'A GÖNDER 10 TL BAĞIŞLA

KUVEYT TÜRK
IBAN (TL): TR89 0020 5000 0061 8675 9000 04
Hesap Adı: İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu

SADAKATAŞI DA DEPREM ZEDELERİN YARALARINI SARIYOR

Sadakataşı Derneği internet sitesi üzerinden yardım kampanyası başlatmış durumda.

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

SADAKATAŞI : TÜRKİYE YAZ 2989'A GÖNDER 10 TL BAĞIŞLA

Acil İhtiyaçlar
Gıda Kolisi: 500 ₺
Çadır: 9000 ₺
Battaniye: 200 ₺
Kıyafet

PTT'DEN DEPREM BÖLGESİNE ÜCRETSİZ TAŞIMA

PTT, acil ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgelerine ücretsiz bir şekilde gönderileceğini duyurdu.

PTT; elektrikli ısıtıcı, powerbank, yorgan, yastık, uyku tulumu, su ısıtıcısı, çay, kahve, konserve, kuru gıda, tava, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, çocuk maması, kişisel temizlik ve hijyen malzemesi, bebek bezi ve kışlık giyecek gibi acil ihtiyaç malzemelerini Deprem bölgesine göndermek isteyen vatandaşların en yakın PTT şubesine giderek ücretsiz bir şekilde gönderebileceğini duyurdu.

YETİM VAKFI DA KAMPANYA BAŞLATTI

Kurum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Kardeşlerimiz üşümesin!  Depremzede kardeşlerimiz için başlattığımız battaniye, giyim, gıda paketi ve çocuk bezi kampanyamıza sizler de destek olun.  Depremzede kardeşlerimize sıcak bir dokunuşta bulunmak ve onların yanında olduğunuzu hissettirmek için ayni bağışlarınızı aşağıdaki şubelerimize ulaştırabilirsiniz:  

İstanbul – Vakıf Merkezi (Karagümrük Mah. Muhtar Muhiddin Sok. No:11 34091 Fatih/İstanbul) 0 535 974 24 84

İstanbul – Başakşehir  (Başakşehir, 34480 Başakşehir/İstanbul)  0 536 059 71 71 

İstanbul – Ümraniye (Ihlamurkuyu mah. İstiklal cad. no.1 kat 3.Ümraniye) 0 536 933 63 80  

Ankara – Sincan (Sincan Temsilciliği, Çarşı sokak no 22 Sincan Ankara) 0 555 018 31 34 

NAKDİ YARDIMLARINIZ İÇİN

 Ziraat Bankası TR52 0001 0004 8882 5108 9550 01

KuveytTürk TR88 0020 5000 0943 1232 3000 01 

Proje Kodu: 600 Alıcı: Yetim Vakfı Açıklama: Acil Deprem Yardımı 

YARDIM yaz 9868'e 10 TL gönder

 
KAYNAK : Haber7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuklara mama lütfen
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey yapılsın yapılmalı.. Ama fırsatçılar yalancılara dola dırıvılara hırsızlara fırsat veril e eli.. Bankalar marketler telefon bilgisayar mağaza ve dükkanlarını yağmalayanlar biran önce bulunup gerekli ceza verilmeli.. Millet canıyla uğraşırken bunlar milletin malına parasına tecavüz ediyorlar
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Aylık 1500 tl mutfak harcamamın yarısını giydiğim 2 kazaktan birini giydiğim 2 bottan birini giydiğim paltonun 1 gönderdim emekliyim imkan bu söylenmez ancak bu farklı bir durum belki emekli bile bunu yapmışsa durumu biz daha fazlasını yapalım diyenler olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ev yok bark yok üst yok ekmek yok içimiz kan ağlıyor ortada kaldık Elbistan da yıkık çok olduğu gibi hasarlı evde çok olunca bu şehirde ne tutacak ev olur nede güvenecek. ne yapacağız.
    Cevapla
  • Devletimiz varolsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremzedelere atlı bere eldiven palto ve bot yardımı yaptım çünkü para yardımı ellerine geçmez rantcilar hileciler deprem paralarini bile yerine ulastirmiyorlarmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR