GSM operatörlerinden depreme ilişkin ortak açıklama

GSM operatörleri, deprem bölgesinde yüksek trafik oluşumunu engellemek için telefonların sadece acil aramalar için kullanılması uyarısında bulunurken, hasar gören baz istasyonlarının onarımına ise devam edildiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 16:18 GÜNCELLEME 07.02.2023 17:13 EKONOMİ
GSM operatörlerinden depreme ilişkin ortak açıklama
GSM operatörlerinden depreme ilişkin ortak açıklama

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD), GSM operatörleri adına yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde yüksek trafik oluşumunu engellemek için telefonların sadece acil aramalar için kullanılması uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler sebebiyle enerji hatlarında ve baz istasyonlarında oluşan hasar iletişim süreçlerinin etkilendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Güvenlik tedbirleri kapsamında ve enerji hatlarında oluşan hasar nedeniyle dağıtım şirketlerince bölgeye elektrik verilememesi sebebiyle iletişim için gerekli enerji jeneratörler ile sağlanmaktadır. Üye operatörlerimiz Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone iletişimin sürmesi adına tüm ekipleriyle, AFAD ve ilgili bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde deprem bölgesinde saha çalışmalarını sürdürmektedir. Enerji iletimi konusundaki onarım çalışmaları devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim sağlanmaktadır. Depremden etkilenen ve hasar gören baz istasyonlarının onarımına ise devam edilmektedir.” denildi. 

Depremden etkilenen tüm illerde sabit ve mobil altyapılar üzerinden iletişim sağlanmaya edildiğinin kaydedildiği açıklamada “İlave olarak, tüm kullanıcılara ses/data paketleri tanımlanmakta, borçlu hatlar yeniden kullanıma açılmakta, tüm Wi-Fi internet noktaları ve ankesörlü telefonlar ücretsiz kullanılabilmekte, taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği de bulunmaktadır. Operatörlerimiz tüm ekipleriyle bölgede yardım koordinasyon sürecine aktif olarak katılım sağlamaktadırlar. Deprem bölgesinde iletişimin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için şu önemli hususların tekrar altını çizmek isteriz: Yüksek trafik oluşumunu engellemek için telefonlar sadece acil aramalar için kullanılmalıdır. Haberleşmeler kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıl olmuş 2023 hala daha baz istasyonu tamir ediyoruz. Diyorlar şirketler tüm Türkiye için alt yapı reklamı yaparken sıkıntı yok ama acil durumlar mobil baz istasyonları yok mu bu kadar basit mi hiç acil durum planları yok mu bu şirketlerin Türkiye m herşeyin iyisi hak ediyo bence bu şirketlere cezai işlem yapılmalı hizmet alamıyor insanlar paralarını ödedikleri halde
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ücretsiz tarife yapın pandemide yaptınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal zamanlarda bile zor çeken hatlarınızı istasyonlarınızı gelişririn.Para almaya ya da zam yapmayı çok ama çok iyi biliyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu altyapınızı genişletin artık, para almayı biliyorsunuz bir zahmet kapasitenizi artırın. Hala çok hatlara yüklenmeyin diye akıl veriyorlar. Böyle zamanda lazım telefon zaten bu dönemde de yüklenmeyeceksek ne zaman yükleneceğiz. Hepsine ceza kesin hizmeti aksatıyorlar diye.
    Cevapla
  • Bakayoko 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce bi yardım için yollanan SMS leri bedava yapın. Fırsatçılar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR