Şeker fiyatları 6 yılın zirvesinde

Şeker vadeli işlemleri, Mısır'ın ihracat kısıtlamalarının küresel arzı sıkılaştıracağı endişesiyle 6 yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 17:04 GÜNCELLEME 22.03.2023 17:04 EKONOMİ
Şeker fiyatları 6 yılın zirvesinde
Şeker fiyatları 6 yılın zirvesinde

Mısır’da alınan karar ile ihtiyaç fazlası hariç her türlü şekerin ihracatı üç ay süreyle kısıtlandı.

Mısır, şeker ticaretinde nispeten küçük bir ihracatçı olmasına rağmen alınan kısıtlama kararının yaklaşık 250 bin tonluk şeker ticaretini etkilemesi bekleniyor.

Kararın alınmasının ardından beyaz şeker vadeli işlemleri Londra'da yüzde 2,2'ye kadar yükselirken ham şeker de değer kazandı. Böylelikle, şeker vadeli işlemleri altı yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi.

Covrig Analytics Başanalisti Claudiu Covrig, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, Mısır’ın aldığı kararın şeker tüketiminin arttığı bir dönem olan Ramazan’a denk geldiğini ve kısıtlamaların yerel fiyatları düşürmeye yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

Mısır İç Ticaret ve Tedarik Bakanı Ali El-Moselhy, Mısır'ın mevcut şeker stoklarının üç ay yetecek seviyede olduğunu belirttiği değerlendirmesinde, yerel pancar şekeri üretiminin stokların yenilenmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Uluslararası Şeker Örgütü'nün Şubat ayında yaptığı tahmine göre, Mısır'ın Ekim ayında başlayan 2022-23 sezonunda 200 bin ton rafine şeker ihraç etmesi bekleniyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek sekermi kira elektrik doğalgaz ve gıda bunlara hala bir çözüm bulunmadi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR