Balıkçı tezgahlarında çeşit arttı, fiyat düştü

Elazığ’da sağanak yağış sonrası balık bolluğu yaşanıyor. Fiyatı 25-30 liraya kadar düşen balık hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2023 03:42 GÜNCELLEME 24.03.2023 10:02 EKONOMİ
Balıkçı tezgahlarında çeşit arttı, fiyat düştü
Balıkçı tezgahlarında çeşit arttı, fiyat düştü

Elazığ'da bir hafta boyunca aralıklarla yağan sağanak sonrası tezgahlardaki balık çeşidinin bollaşması balıkçıların ve halkın yüzünü güldürdü. Karakaya Gölü ve Keban Baraj Gölü'nde çeşit çeşit avlanan göl balıkları, tezgahları süsledi. Fiyatın düştüğünü duyan vatandaşlar soluğu balıkçılarda aldı. Balıkların fiyatlarının 25 ile 70 lira arasında olduğu bildirildi.

Bereketli bir ay geçirdiklerini belirten balıkçı Ramazan Erdoğan, “Tatlı su ürünleri tezgahlara gelmeye başladı. Mart ayındaki yağmur bereketi ile geldi. Geçen seneye nazaran kuraklık vardı, bu kadar çeşit gelmiyordu. Şimdi daha çeşitli ve devasa balıklar gelmeye başladı. Turnalar, sazanlar hatta Van’ın meşhur inci kefaline kadar getirmeye başladık. Biz buna hem yağmurun hem de ramazanın bereketi diyelim” dedi.

Vatandaşlardan Özdal Meşe ise “Balıklar taze ve günlük geliyor. Biz de tüketiyoruz ve memnunuz. Her çeşit balık tezgahta var. Fiyatlar ise piyasaya göre iyidir” diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allahım bereket versin.. kırmızı et yerine bol bol balık tüketmeliyiz. ama bilinçli avcılıkla.. trol avcılıkla vb. değil..
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür,
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR