Ramazan geldi, balık fiyatları düştü

İzmir’de balık almak isteyenlerin uğrak noktası olan Havra Sokağı’nda balık fiyatları düştü.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2023 21:57 GÜNCELLEME 26.03.2023 03:55 EKONOMİ
Ramazan geldi, balık fiyatları düştü
Ramazan geldi, balık fiyatları düştü

Ramazan ayının başlamasının ardından İzmirli vatandaşlar alışveriş yapmak için tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı mesken tuttu. Kemeraltı’nda bulunan Havra Sokağı da balık tezgahlarının yoğunlukta olduğu bir bölge olarak biliniyor. İftarda balık yemek isteyenlerin tercihi olan sokakta balık fiyatları da düşmüş durumda. Geçen haftalarda kilosu 80 liraya satılan bazı balıklar, bu hafta 35 liradan satışa sunuluyor.

“FİYATLAR İYİ, İŞLER DURGUN”

Balıkçı Cebrail Bekiroğlu, “Balık fiyatlarında Ramazan ayının başlamasıyla beraber çok büyük bir düşüş yaşandı. İstavrit, hamsi, 35 liradan satılıyor. Bu balıklar geçen hafta 80 liraydı. Sardalyeyi de 50 liradan satıyoruz. Bu fiyatların 15 Nisan’a kadar bu şekilde olacağını tahmin ediyoruz. Poyraz olduğunda balık az çıkar ve fiyatlar yükselir. Şu an hava iyi gidiyor. Bu güzel hava Ramazan ile de birleşince fiyatlar oldukça düştü. Ramazan ayının ilk günlerinde balıktan biraz uzaklaşılıyor ama bir hafta içinde satışların yükseleceğini düşünüyorum” dedi.

HAMSİ 35 LİRA

Kenan Peker isimli balıkçı da “Balık fiyatları şu ara çok iyi. 35 liraya hamsi satıyoruz. Ramazan geldi, fiyatlar düştü. Av yasağı olmadan vatandaşların balığa yönelmesi lazım. Fiyatlar çok uygun ama işler durgun” diye konuştu.

Asım Özgöçmez isimli vatandaş ise “Pahalı balıklar var ama bizim alacağımız balıklar uygun fiyatlı. Hamsinin kilosu geçen haftalarda 80 liraydı. Ben şimdi 50 liraya aldım. İftarda balık yiyeceğiz” sözlerine yer verdi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    balık 30 TL zaten
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün pazarcinin Biri Abi gel indirim yaparız diyordu çakal ALLAH duyurmasın bunların aç karınlarını
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rağbet olmayınca fiyatlar nasılda düşüyormuş
    Cevapla
  • Ibrahım 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamlı satmak için her türlü yalanı atıyorsunuz...şimdi kızartıp kendiniz yiyin...yada fiyatı yükselmek için yem fabrikalarına satın...
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada et fiyatları uzaya çıkmış kimin umrunda, balık 50 TL olsa ne olur. Etin kilosu 320-350 TL olmuş Ankarada, kimse dur demiyor. Maaliyet yükseldi diyen insafsızlara soruyorum, doğalgaz, mazot, dolar, yem, besicilerin satış fiyatı, işçi gideri değişnemişken hangi maaliyet yükseldi. Denetimden sorumlular lütfen gereğini yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR