Rusya'ya büyük şok! Dünya Kupası'ndan men edildi!

Dünya Anti-Doping Ajansı Rusya'yı, 4 yıl süreyle bütün spor organizasyonlarından(olimpiyat ve Dünya Kupası dahil) men etti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2019 13:41 GÜNCELLEME 09.12.2019 15:07 Futbol
Rusya'ya büyük şok! Dünya Kupası'ndan men edildi!
Rusya'ya büyük şok! Dünya Kupası'ndan men edildi!

Dünya Anti-Doping Ajansı(WADA) Rusya'yı, aralarında 2020 Tokyo Olimpiyatları ve 2022 Dünya Kupası da olmak üzere büyük organizasyonlardan 4 yıl boyunca men etti. 

 

 

Doping skandalına karışmamış sporcular, tarafsız bir bayrakla turnuvalara katılabilecek. Takım halinde bu durumun mümkün olmayacağı için Rusya 2022 Katar Dünya Kupası'nda yer alamayacak. Rusya'nın EURO 2020'ye katılımı şimdilik tehlike altında değil. UEFA'nın aynı yönde karar vermesi halinde Ruslar EURO 2020'ye de katılamayacak.

Rusya, daha önce de devlet destekli doping uygulamaları sebebiyle çeşitli organizasyonlardan men edilmişti.

 

Rusya, WADA'nın kararını 21 gün içinde kabul edecek ya da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) götürülebilecek.

Öte yandan Rusya, cezaya rağmen UEFA'nın WADA'nın büyük organizasyonlar listesinde bulunmaması nedeniyle ev sahiplerinden biri olduğu 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alabilecek.

Rusya, ev sahipliği yaptığı Soçi kentindeki 2014 Kış Olimpiyatları'nda sporcularının devlet destekli sistematik doping yaptığı gerekçesiyle 2015'te men cezası almıştı. Güney Kore'nin Pyeongchang şehrinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları'nda 168 Rus sporcu, bağımsız olarak madalya mücadelesi vermişti.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya kupalarında mbppe dopingli idi ama bakan olmadı öesbas edildi bırakın bu işleri hepiniz kullanıyorsunuz.birtek merih demiral orjinal dinamo
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de Fenerbahçe şampiyon olmasın diye Beşiktaş 'tan doping numunesi alan görevlilere işten el çektirilmişti sanırım..Daha önceki sene de takım otobüsü kurşunlanmıştı.Bu Hasan Şaş , Kerem Gönlüm ,Ayhan Akman dopingten ceza almışlardı değil mi ?
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence tam firsati i$te hemen Rus sporcuari Türk vatanda$ligina alalim olimpiyatlara Türk kimiligi ile katilsinlar tabi olimpiyatlardan gelen ALTINLAR bize onlarda böylece di$lanmami$ ve katilmi$ olurlar..Yani alan memnun satan memnun.hi.hi.hi.
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    VIR VIR etmeyin, men edilmesi dogru. Rusyanin yaptigi kabul edilebilir degil. Buna ragmen son Dünya Sampiyonasini aldi onuda para basip aldi. Egriye egri, dogruya dogru.
    Cevapla
  • şermin 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 lerde dopingli olmasın elimizde patlamasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR