Pogon'da 21'i futbolcu, 30 kişide koronavirüs çıktı

Polonya futbol liglerinin en üst seviyesi Ekstraklasa'da 7. sırada bulunan Pogon Szczecin futbol takımının 21 futbolcusu, 2 antrenörü ve 7 çalışanında koronavirüs tespit edildi. Takımın bugün Lech Poznan ile yapacağı maç ertelendi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 01:41 GÜNCELLEME 28.09.2020 01:41 Futbol
Pogon'da 21'i futbolcu, 30 kişide koronavirüs çıktı
Pogon'da 21'i futbolcu, 30 kişide koronavirüs çıktı

Polonya profesyonel futbol ligi Ekstraklasa’ya korona virüs kabusu çöktü. Ligde 7. sırada mücadele eden Pogon Szczecin futbol takımında futbolcular dahil 30 kişi koronavirüsüne yakalandı. Kulüpten yapılan açıklamada haftanın ikinci yarısında 5 futbolcuda soğuk algınlığı belirtilerinin tespit edilmesi üzerine söz konusu futbolcuların kulübün geri kalanından izole edilerek, koronavirüs testine tabi tutulduğu bildirildi.

 

5 futbolcunun testlerinin pozitif çıkmasının ardından bu futbolcularla temasa geçmiş diğer tüm kişilere korona virüs testi yapıldığını belirten kulüp, 16 futbolcu, 2 antrenör ve 7 kulüp çalışanında daha koronavirüs tespit edildiğini aktardı. Korona virüse yakalanan 21’i futbolcu toplamda 30 kişi evlerinde karantinaya alınırken, Pogon Szczecin’in bugün Lech Poznan takımı ile yapacağı futbol karşılaşması ise iptal edildi.

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ DE KORONAVİRÜSE YAKALANDI

 

Öte yandan Polonya Milli Takımı Teknik Direktörü Jerzy Brzeczek de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını duyurdu. Brzeczek kendini evde karantinaya aldığını aktarırken, milli takımın 7 Ekim’de Finlandiya ile oynayacağı dostluk maçı için pazartesi günü başlayacak hazırlıklar ve kadro seçiminin nasıl olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR