TFF, 6 kulübe 3 puan silme cezası verdi!

TFF Kulüp Lisans Kurulu, TFF 1. Lig'den Ankaraspor ve Eskişehirspor, Misli.com 2. Lig'den, Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor'a 3'er puan silme cezası verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2020 22:26 GÜNCELLEME 15.10.2020 22:27 Futbol
TFF, 6 kulübe 3 puan silme cezası verdi!
TFF, 6 kulübe 3 puan silme cezası verdi!

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci sona erdi.

 

 

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak en üst 3 lig olan Süper Lig, TFF 1. Lig ve Misli.com 2. Lig'deki kulüplerin başvurularını, sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde kurul, Süper Lig'den Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep FK, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü ve Yukatel Denizlispor, TFF 1. Lig'den; Akhisarspor, Altay, Balıkesirspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Menemenspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Tuzlaspor'a ulusal lisans verdi.

 

 

Kulüp Lisans Kurulu, Misli.com 2. Lig'den; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare, Bodrumspor, Çorum FK, Ergene Velimeşespor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor, Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu, Uşakspor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerini de ulusal lisansa layık gördü.

 

Altı kulübe puan silme cezası

 

TFF Kulüp Lisans Kurulu, TFF 1. Lig'den 2, Misli.com 2. Lig'den ise 4 kulübe üçer puan silme cezası verdi.

Kurul, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan TFF 1. Lig temsilcileri Ankaraspor ve Eskişehirspor ile Misli.com 2. Lig'den Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor kulüplerinin üçer puanını indirdi.

 

66 kulüp lisans aldı

 

Sona eren değerlendirmeler sonucunda toplamda 66 kulüp lisans almış oldu.

Tamamlanan 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci sonunda en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 53'ü ulusal lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Ligi'nde yer alan kulüplerden 1'i de UEFA Lisansı'nı hak etti.

İlk değerlendirmelerinde Süper Lig'den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray, Göztepe, İttifak Holding Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor ile TFF 1. Lig'den İstanbulspor, Kadınlar 1. Ligi'nden ALG Spor UEFA Lisansı almıştı.

Süper Lig'den Gençlerbirliği, TFF 1 . Lig'den Adana Demirspor, Altınordu ve Keçiörengücü ile Misli.com 2. Lig'den GMG Kırklarelispor, Hacettepe, Manisa FK, Niğde Anadolu ve Yılport Samsunspor kulüplerine de ulusal lisans verilmişti.

Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için ek süre vermişti.

İkinci aşama kararlarında ise TFF 1. Lig'den Adanaspor, Ümraniyespor, Fatih Karagümrük, Giresunspor, Hatayspor ile Misli.com 2. Lig'den Ankara Demirspor, Başkent Akademi, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe, Sarıyer, Vanspor FK ve 1922 Konyaspor kulüpleri ulusal lisansa layık görülmüştü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Osman Kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl TFF ceza almalıdır bu ülkede adalet böylemi olmalı sesi çıkmayan imkanları kısıtlı gelir adaleti olmayan bir ortamda Türk futbolu batmaya mahkumdur.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Son on yılda 4 büyük denen kulüplerin borcu %534 artmış. Bunlara hiçbir şey yok. Gariban Anadolu kulüpleri evrak eksikliği diye puan silme alsın.
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolu ne hallere kaldı,vur taşra takımlarının başına nasılsa sesleri çıkmıyor.yahu daha ligler başlamadan fenerbahçe şu an hiç futbolcu almasa bile puan silme cezası alması gerekiyor denmedimi,ondan sonra fenerbahçe 19 tane futbolcu transfer etti. noldu şimdi ala vera dala vera kürt mehmet nöbete. tek kelimeyle yazıklar olsun
    Cevapla
  • erdmmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    gecen sezondan fenerinde var hatırlatalım bu senede var tff
    Cevapla
  • Lazoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tff nin gücü anca al kategori takımlara yetiyor. Süper ligdeki bazı takımları da kurtarsın diye bir gecede kural değiştiriyor. Örnek isteyen 2011 sezonuna baksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR