Arda Turan: "Transferi o zaman kapattım"

Galatasaray'a geri dönen Arda Turan, beIN Sports'a verdiği röportajda geri dönüş sürecini ve hedeflerini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 21:17 GÜNCELLEME 12.08.2020 21:17 Galatasaray
Arda Turan: "Transferi o zaman kapattım"
Arda Turan: "Transferi o zaman kapattım"

Galatasaray'ın yeni transferi Arda Turan, Fatih Terim'in kendisini transfer etmek istediğini öğrendikten sonra tüm transfer tekliflerini geri çevirdiğini aktararak, "Hoca ekranda 'Arda'yı istiyorum, herkes 2. şansı hak eder' dedikten sonra ben tamamen transfer konusunu kapattım, o günden bu güne kadar tüm teklifleri reddettim. Hoca benim için böyle bir şey diyorsa, ben hep onun yanında olurum. Ona çok teşekkür ediyorum, hayatımdaki tüm duyguları bana hissettirdi ve bu transferde de geç olsa da yine star gibi hissetmemi sağladığı için ona teşekkür ederim. Biz eski Ali Sami Yenciyizdir, biz kazan dairesini biliriz. Burada seyirci olarak çok sevindik, inşallah futbolcu olarak da seviniriz. Galatasaray beni çağırırsa gelirim, olmazsa tribün orada. Ben Galatasaraylıyım. Her Galatasaraylının duygusu nasılsa, benim de öyle." dedi.

 

 

"O ZAMANKİ BAŞKAN UYGUN GÖRMEDİ"

 

"Barcelona'da kendimi önemli hissetmezsen ve oynamazsam, siz Ağustos sonunu bekleyin, sizi de maddi olarak rahatlatırım demiştim ama o zamanki başkan bunu böyle uygun görmediler. Aslında ilk o zaman gelmek istemiştim. Barcelona da olsa, dünyanın en büyük takımı da olsa, kendimi önemli hissetmediğim yerde durmam. Para, pul önemli değildir. Çalıştığım tüm başkanlara ve yöneticilere bunu sorabilirsiniz. Ben Atletico Madrid'in 10 numarası olarak, önemli bir oyuncu olarak oraya gittim."
 

"MESSI'YLE ÇOK İYİYDİK"

"Düşünülenin aksine Messi’yle çok iyi bir ilişkim vardı. Beraber oynamayı da severdik, saha içinde de belli olacağı üzere. Ayrılık kararı, tamamiyle benim. Valverde dahil hiç kimse bana, ‘Arda, buradan ayrıl.’ demedi. Messi, Suarez, Neymar’dan sonra en iyi istatistiği yaptığımda, Valverde takımın başına gelip, hazırlık maçları dahil beni doğru düzgün oynatmayınca, ben orada konuyu kapattım."
 

"İSPATLAMA İHTİYACI HİSSETTİM"

"Bir anda kendimi, tekrardan ülkeye dönerek ispatlama ihtiyacı hissettim. Karar doğru mu, yanlış mı tartışılır. Annemin rahatsızlığı, burada olma isteğim bunu itti. Başakşehir'de hiçbir sıkıntı görmedim ama kariyerim için baktığımda doğru karar vermedim, hata yaptım."
 

"ARKADAŞ VE AİLE ELEŞTİRİLERİ YANLIŞ"

"Arkadaşlarımla ilgili zaman zaman eleştiriler de aldım. Atletico Madrid’e, Barcelona’ya giderken de, Galatasaray’a kaptan olurken de bu arkadaşlarım yanımdalardı. Bu algı işinden vazgeçelim. Hayatımda duymadığım şeyler. Twitter-Instagram’da bir şey söyleniyor. ‘Bu da böyle değildir ya, inanmıyorlardır.’ diyorsun. Sonra bir bakıyorsun, onu gerçek sanıyorlar. Bayrampaşa’yı çok seviyorum. Benim ailem hala orada yaşıyorlar. Bayrampaşa’yı, özümü kaybetmiyorum ama ben bir dünya vatandaşıyım. Arkadaşlarım ve ailemle ilgili eleştirileri kabul etmiyorum çünkü ben bu yolda onlarla yürüdüm ve onlarla mutluyum. Mutlu olmamın kime ne zararı olabilir? İnsanlar istedi diye bazı şeyleri değiştirmem."
 

"ÖZÜR DİLEMEKTEN GOCUNMAM"

"Fatih hocadan bir özür dileyeceksem veya elini öpeceksem, bundan gocunmam, hatta gurur duyarım. Fatih hoca bir şeye kırıldıysa, üzüldüyse, en doğru ortam, onun gönlünü alabilecek yer, orasıdır diye düşündüm. Evde de oturup konuşuyoruz ama orası, ilk buluşma için doğru yer diye hissettim ve çok etkilendim. Sporculukla ilgili bir hata yapmadım. Eğer hatayı da affedebilecek biri varsa, o da Fatih hocadır. ‘Biz seni affettik, affediyoruz.’ diyorlar. Kimseye bir şey yapmadım ki. Beni, Fatih hoca affeder.
 

"FATİH HOCA FUTBOLCUSUNU TANIR"

"Milli Takım’da kötü oynadığım maç sayısı çok azdır. Kosova maçında çok kötü oynamıştım. Fatih hoca maçtan sonra, ‘Seni ilk defa bu kadar kötü gördüm.’ demişti. Devre arasına girdik. Formayı çıkardım, pazubandım sürekli düşüyordu, onunla ilgileniyordum. Kendi kendime sürekli konuşuyordum, ‘1 tane adam geçemedin.’ diye. Fatih hoca geldi sonra. ‘Ne oldu?’ dedi. ‘Rezalet oynuyorum, hiçbir şey yapamıyorum, pas atamıyorum, adam geçemiyorum hocam.’ dedim. ‘Geç onları, şimdi yaparsın işine bak, hiç önemli değil.’ dedi. Normalde Fatih hoca sert uyarılarda bulunabilir. Böyle dedikten 5-10 dakika sonra çıkıp çok güzel bir asist yaptım. Hemen oyuna müdahale edebildim. Anlatmak istediğim şey, sahanın içinde özel hissetmek, bu. Bazı Hagi maçlarını izleyin, inanamazsınız. Top kaybediyor, sahada yok. Sonra çıkıp 35 metreden vuruyor... Fatih hocaylayken bazen böyle hissediyorsunuz. Fatih hoca, futbolcusunu tanır. Belki senden bağırarak performans alır, başkasının başını okşayarak performansını alır. İnsana dokunmakla alakalı"
 

"BİLAL AĞABEYE ÇOK KIRILDIM"

En büyük hatam, milli takımda Fatih hoca ile yaşadığım sorun. Ne olursa olsun, o sorunu yaşamamalıydım. Bilal ağabey benim evimde olan biriydi, hayatım boyunca en çok röportajı onunla yaptım. Bana bir telefon bile açmadan, bu kadar yakınken, ah bu paranın gözü kör olsun diye manşet attı. Primci, primci, primci... Ne paraymış ya! Bir telefon beklerdim. Ben kimseden 1 lira para istemedim, bugün de söylüyorum. Ben milli formayla parayı yan yana koyacak bir insan değilim. Ben onu namus olarak üzerimde taşıdım. Ama bütün genele bakarsak, ne yapıyorsun Arda ya, öyle bir şey yapılır mı? Hatalıyım ama çok kırıldım. Çok kırıldım... Ve inşallah bu röportaj milat olur, bir daha geçmişi konuşmak istemiyorum. Herkese hakkımı helal ettim. Sadece Galatasaray'ı sevip, Fatih hoca ile futbol oynayıp keyfini almak istiyorum.
 

"BARÇA TRANSFERİ YORUMLARI CAHİLLİK"

Bugüne kadar Galatasaray formasıyla ne yaptıysam, yine aynısını yapmaya çalışacağım. En iyisini vermeye çalışacağım. Gol atıp, asist yapıp, liderlik yapmaya çalışacağım. Her dakika Galatasaray forması için mücadele edeceğim. Barcelona’ya transfer oluş şeklimle ilgili çıkan spekülasyonlar, tamamen spor cahilliği. Bu konuyla alakalı fazla bir şey konuşmama gerek yok. Bunları söyleyebilenler için üzülürüm ben.
 

"HER GÜN DERBİ OLSUN"

Popülariteyi sevmiyorum, futbol oynamayı, büyük maç oynamayı seviyorum. O baskıyı seviyorum. Futbolculuğu seviyorum. Popülaritenin neyini seveyim? Bana kalsa her gün derbi olsun, her gün Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali oynayalım. Ben, bunu seviyorum.
 

HİÇ ÖYLE STRES YAŞAMADIM

Arda Turan'ın kariyerinde baskıyı en çok hissettiği maç: “Ali Sami Yen’de Fenerbahçe’yi 1-0 yendiğimiz ve Sivasspor’u deplasmanda 5-3 yendiğimiz o 2 hafta... Hayatımda hiç öyle bir stres yaşamadım. O stres çok önemliydi. Fenerbahçe’yi yendik, sonra da Sivas’a gittik. Sivas o sene çok iyiydi. Her rakip onlar karşısında zorlanıyordu.”
 

"ZOR GÜNLERE DENK GELDİM"

"Ben, Galatasaray’ın zor dönemlerine denk geldim kadro olarak. 30 yaş üstü daha iyi bilir. Biz, Galatasaray’da oynarken karşımızda Alex’ler, Tuncay’lar, çok güçlü Fenerbahçe takımları vardı. Stadını yaptırmıştı Fenerbahçe. Maddi olarak çok öndeydi. Hem bütçe olarak hem de oynucu kadrosu olarak daha gerideydik. 2005-06 şampiyonluğu çok önemlidir, 2008 şampiyonluğu ondan daha önemlidir.”
 

"ATLETICO'DA STRES YAPMAZDIM"

"Sonra futboldan keyif almayı öğrendim. Atletico Madrid dönemi hiç stres yaptığımı hatırlamıyorum. Sadece, Bayer Leverkusen penaltılarında çok heyecanlanmıştım. Onları daha kolay geçeriz diye düşünmüştüm, çok zorladılar bizi. Camp Nou’da şampiyon olduğumuz gün, sakatlanıp oyundan çıkmıştım. Nefes alamıyordum, Diego Costa da sakatlanıp çıkmıştı. Yanımda oturuyordu. 100 bin kişinin içinde, 40 kişinin şampiyonluk çığlığını duyuyorsun. Bence, Leicester’ın şampiyonluğundan da daha önemli. Tarihteki en önemli lig şampiyonluğu olabilir çünkü bir tarafta Messi var, bir tarafta Ronaldo var. Puan kaybetmediler, sinir oluyorsun...
 

"FUTBOL SEYİRCİYLE GÜZEL"

"Umarım pandemi sonrası seyirci oranları da yükselir. Futbol, seyirciyle güzel. Özellikle, Aslantepe’de öyle. Sezon sonu yaşananların en büyük sıkıntısının seyircisiz maçlar olduğunu düşünüyorum çünkü burada Galatasaray taraftarıyla oynamak çok başkadır.”
 

"ANTRENMAN YERİNE MAÇ"

"Gelecek sezonki sıkışık fikstür hakkında Arda Turan: “Antrenman yapacağına, maç oyna. Maç oynamak kadar güzel bir şey olabilir mi? Yönetimler için zor bir şey. İyi kadro kurmak, bütçeler... Fatih hocanın tecrübesi bu iş için yeter.”
 

"ALGI MESELESİ"

"Şartlar değişiyor. Neymar, benim yerime oynadığı zaman Türkiye’de, ‘Arda’ya şok!’ diye uyanıyordum. Merih kadroya girdiği zaman başka manşet atılıyor. Anlatmak istediğim şey bu, algı meselesi.”
 

"MESSI HER ANDA VAR"

"Messi mi, Ronaldo mu? sorusuna Arda Turan: “Messi. Futbolun her anında var. Her şeyini yönlendirebilir. Ronaldo, sadece gole odaklı, çok özel bir şut yeteneği olan oyuncu. Messi, oyunda sizin düşünemediğiniz şey yapıyor. Çok daha etkileyici ve farklı.”
 

"VERİLİRSE LİDERLİK YAPACAĞIM"

Elbette verilirse takıma liderilk yapacağım ama ben oynamaya geldim. Uzun yıllar futbol oynayacağım. Bırakmaya gelmedim, oynamak istiyorum. Artık; Türkiye’deki başarılardansa, Avrupa’daki başarıların bizim için daha kıymetli olacağını düşünüyorum. Avrupa Ligi de bu sene bunun için iyi bir fırsat olabilir.
 

"HEDEF; LİG, AVRUPA VE KUPA"

Kaliteli oyuncularımız var. Feghouli’nin, ligin en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Bu sene için hedefimiz; lig şampiyonluğu, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve Türkiye Kupası.
 

"HATALARI GERİDE BIRAKMAK İSTİYORUM"

"Hataları geride bırakmak istiyorum. Galatasaray Ailesi’ne hiçbir zaman. Hiçbir şey yapmadım. Geçmişi güzel şeylerle hatırlayalım. İnşallah bu sahada çok güzel başarılara imza atarız. Artık, ‘Hata yaptı ama...’ düşüncesinden uzaklaşmak istiyorum."

YORUMLAR 2
  • Orhun 3 yıl önce Şikayet Et
    Karaktersiz seni istemiyoruz !
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne boş konuşuyorsun git kendi takımına yorum yaz ezin FeneVli
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR