Muslera kurtarışlarıyla Devler Ligi'ne damga vurmuş

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde 2019-2020 sezonuna ilişkin raporları açıkladı. Raporda Galatasaray'ın istatistikleri de yer alırken, geçirdiği sakatlık nedeniyle sahalardan bir süredir uzak kalan Fernando Muslera'nın istastiği dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 19:40 GÜNCELLEME 30.10.2020 19:40 Galatasaray
Muslera kurtarışlarıyla Devler Ligi'ne damga vurmuş
Muslera kurtarışlarıyla Devler Ligi'ne damga vurmuş

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor maçında sakatlanan ve bacağında iki kırık oluşan Fernando Muslera'nın sakatlığı sonrası şampiyonluk yarışından uzaklaşmıştı.

 

Bu sezon da tecrübeli eldiven sık sık arayan sarı-kırmızılılarda Muslera'nın takımın ne kadar önemli bir parçası olduğu UEFA'nın açıkladığı raporda ortaya çıktı.

DEVLER LİGİ'NDE EN ÇOK GOLLÜK VURUŞU ÖNLEYEN 3. KALECİ

 

UEFA'nın açıkladığı raporda, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Uruguaylı kalecinin en çok gollük vuruşu önleyen 3. kaleci olduğu ortaya çıktı.

Muslera 4.03'lük ortalamayla, ilk sıradaki Ajax kalecisi Andre Onana (5.27) ve ikinci Barcelona kalecisi Ter Stegen'in (4.22) ardından en çok gol önleyen 3. file bekçisi oldu.

Galatasaray, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 32 takım arasında en az gol atan takım oldu.

Sadece 1 kez fileleri havalandırabilen Cimbom (maç başına 0.17), aynı zamanda set hücumuyla gol bulamayan takımlar arasında da yer aldı.

Galatasaray'ın Devler Ligi'nde pas girişimi bir önceki sezona göre azalırken, (476/456). isabetli pas oranı da bir önceki sezona göre azalış gösterdi. (%83/%79)

Sarı-kırmızılı takımda pas girişimi ve pas oranının yanı sıra gol pozisyonları da azaldı.

Cimbom'un 2018-19'da 71 olan gol girişimleri 2019-20'de 50'ye, maç başına 11.8'den 8.3'e geriledi.

Galatasaray'ın ofansif bireysel istatistiklerde öne çıkan futbolcularının büyük bölümünün takımdan ayrılan isimler olması dikkat çekti.

Gol girişimlerinde Adem Büyük, Andone, Lemina; paslarda Mariano, Seri, Nzonzi; yaratılan fırsatlarda Ömer Bayram, Seri, Mariano isimleri sıralandı.

ZEKİ ÇELİK DE RAPORDA YER ALDI

Lille formasıyla sergilediği performansla milli takımın da değişilmez ismi olan Zeki Çelik, UEFA'nın açıkladığı raporda kendisine yıldızların arasında yer buldu.

Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezonun en çok sprint koşu yapan beşinci futbolcusu olan Zeki'yi (56.33) geçen isimler Slavia Prag'dan Peter Olayinka (60.33), Petr Sevcik (59.40), Lukas Masopust (56.67), Atletico Madrid'den Koke (56.44) olarak sıralandı.

YORUMLAR 2
  • binhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ft ye versinler raporu. Her çalışandan rapor alıyor ya. Bide kendi raporuna baksın.
    Cevapla
  • Oldu mu Ya! 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevinek mi üzülek mi anlamadım ben.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR