Fatih Terim, 'hakaret' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "hakaret" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2021 18:55 GÜNCELLEME 23.03.2021 21:09 Galatasaray
Fatih Terim, 'hakaret' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi!
Fatih Terim, 'hakaret' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim ile yardımcısı Ümit Davala'yı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'in 31. haftasında Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve Çaykur Rizespor'un 4-3 kazandığı müsabakada Fatih Terim ile Ümit Davala "hakaret" ihlalini gerçekleştirdi. İki isim de tedbirli olarak PFDK'ye gönderildi.

Aynı maçtaki talimatlara aykırı hareketler nedeniyle Çaykur Rizespor Kulübü ile mavi-yeşilli takımın antrenörü Yılmaz Bal da disipline verildi.

Süper Lig'de oynanan Yeni Malatyaspor-Gaziantep müsabakasında kırmızı kart gören ev sahibi ekibin savunma oyuncusu Teenage Hadebe, kural dışı hareketi, konuk takımın teknik direktörü Ricardo Sa Pinto ile kulüp görevlisi Sotirios Roussis sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye yollandı.

Karşılaşma sonrasında yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi ile kırmızı-siyahlı kulüp de PFDK'ye sevk edildi.

Ayrıca Beşiktaş Kulübünün de Fenerbahçe derbisinde talimatlara aykırı hareket nedeniyle disipline verildiği bildirildi.

Fatih Terim'e kaç maç ceza gelebilir?

Futbol Disiplin Talimatı'nın 'Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme" başlıklı 41. maddesinde şöyle deniyor: 

''TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan; görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir."

"Maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezaları para cezasına çevrilemiyor."

 

YORUMLAR 129 TÜMÜ
  • Sabri 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar üç beş kişi yüzünden futboldan soğudu bıktık artık yeter bırakıp gidin artık.
    Cevapla
  • Aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençler kendini yırtıp duruyor. Yırtınmayın. Onun tek derdi bu sene kaç çuval dolusu para kazanırım. GS bankadan borçlanıp FT nin cebini dolduruyor. Ama adam yine mutlu değil. Daha çok , daha çok. İlim bile bu kadar para etmiyor.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu olarak öfke kontrolu kursuna gitmeli, diplomasını almadanda görev verilmesin, şu anki ruh haliyle gsaraya zarar veriyor, kim bozdu bu adamın ayarlarını?
    Cevapla
  • ASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    türk futbolunda adaletin a sı yok işeri güçleri nasıl ederiz de Galatasaray'ın önünü keseriz derdindeler.Siz hepiniz GALATASARAY TEK. Süper ligin imparatoru Fatih Terimdir.
    Cevapla
  • K.Maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular, yorumlarına duygularını karıştırmışlar. Fatih Terim için, kibirli, sinirine hakim olamama, diline hakim olamama ve inatlık. Bunların hepsine katılabilirim. Ama iftira atarak bir kişinin ve kulübün başarılarını gölgelemek insana yakışmaz. Fanatiklik çok kötü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR