Galatasaray, Zaniolo için Roma ile anlaştı

Bir süredir Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katmak için uğraş veren Galatasaray, oyununun transferi için futbolcu ve kulübü Roma ile anlaşma sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 14:31 GÜNCELLEME 08.02.2023 09:27 Galatasaray
Galatasaray, Zaniolo için Roma ile anlaştı
Galatasaray, Zaniolo için Roma ile anlaştı

Bir yandan merkez üssü Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve çevre illerde de hissedilen depremde zarar gören insanlara yardım ulaştırmak için çalışan Galatasaray yönetimi, diğer yandan transferde Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katmak için çaba sarf ediyor.

Fabrizio Romano'nun haberine göre Galatasaray, Nicolo Zaniolo ile 4.5 yıllık anlaşmaya vardı. 

Adı Galatasaray'la anılan Zaniolo'dan Türkiye mesajı!Zaniolo'dan Türkiye mesajı!

Roma'ya 20 Milyon Euro ödenecek

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kadroda düşünmediği Zaniolo, Galatasaray'a transfer oluyor. Sarı kırmızılılar, Zaniolo için Roma ile 20 Milyon Euro bonservis bedelinde anlaşmaya vardı.

23 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 35 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olacak. Zaniolo, sağlık kontrollerinden geçmek için yarın özel bir uçakla İstanbul'a gelecek.

Icardi ve Mertens'e danıştı

Galatasaray'la görüşmeye başlamadan önce Icardi ve Mertens'ten takım ve ülke hakkında görüş alan Zaniolo, ikna olarak Galatasaray'ın teklifini kabul etti.



Zaniolo kimdir?

Massa, Toskana doğumlu Zaniolo, futbola Fiorentina altyapısında başladı. 2016'nın ortasında Fiorentina serbest bıraktı ve İtalyan yıldız soluğu Serie B takımı Virtus Entella'da aldı. 17 yaşındayken Serie B'de profesyonel olan Zaniolo, buradaki performansıyla Inter'in dikkatini çekti ve 1.8 milyon Euro karşılığı Milano'ya geçti. Inter'de İtalya Gençler Ligi'nde oynayan Zaniolo, 13 golle gol kralı oldu. Ancak, Inter a takımıyla profesyonel maça çıkamadı.

Nicolo Zaniolo, 2018 yazında 4.5 milyon euro bedelle Roma'ya transfer oldu. 19 yaşında Roma ile 36 resmi maça çıkan Zaniolo, 6 gol atıp 3 asist yaptı.

2019/20 sezonunda ise Zaniolo, 8 gol ve 3 asistle devam etti. Hücum hattının her mevkisinde rol alan Zaniolo, özellikle sağ kanatta ve 10 numara bölgesinde süre almaya başladı. Zaniolo, 2020/21 sezonunu ise çapraz bağ yırtığı nedeniyle oynayamadan kapattı. 2021/22 sezonuna hızlı bir şekilde geri dönen Zaniolo, 42 resmi maçta 8 gol atıp 9 asist yaptı. Zaniolo, bu sezon ise 17 maçta 2 gol atıp 3 asist yaptı. İtalyan yıldız, Roma'nın Feyenoord'u 1-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde tek golü kaydetti.



Ara transferde Premier Lig lideri Arsenal'ın gündemine geldi

Jose Mourinho ile sorunlar yaşayan Nicolo Zaniolo, ocak transfer döneminde Arsenal, Newcastle United, Tottenham ve Bournemouth'un gündemine geldi ancak transfer Roma'nın bonservis talebi nedeniyle gerçekleşmedi.

1.90 boyundaki Zaniolo, uzun olmasına rağmen hızı ve çevikliğiyle dikkat çekiyor. Toplu ve topsuz oyunda etkisini derinden hissettiren Zaniolo, farklı taktiklerde farklı roller alabilmesiyle de dikkat çekti. Forvet, sağ kanat, sol kanat, 10 numara oynayabilen Zaniolo, birebir adam geçme becerisiyle de teknik direktörlerinin tercih sebebi oldu.

KAYNAK : Ntv Spor, Sporx
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Ahmet Şeref Akgül 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray 16.tır yardımını gönderdi transfere neden bağlıyorsunuz depremi anlamış değilim.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun size, TFF bu transferi iptal etmez ise bedel öder. Insanlar ölüyor bunlar Türkiye rekor bonservis ücretiyle oyuncu alma derdinde.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka ?
    Cevapla
  • kotay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali şampiyonluk sizin olsun ama şu zamanda bu para yi verinceye kadar orada yapacağınız bir toplu konut sizi gönülleri almanız sizi daha yüceltir bu söylediklerim bütün takımlar için geçerli
    Cevapla
  • aliVeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri de lüksünden ödün verip milletin derdiyle ilgilensin. O işleri yapmak GS'ın işi değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlıyayım sisin futbolunuza. İnsanlara gidin yardım edin.. Yazık bu kadar paraya neler yapılmaz
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardım ediyorlar zaten. Galatasaray 12. yardım tırını gönderdi en son, üstelik Kerem Aktürkoğlu ve Erden Timur Hatay'a gittiler yardım ekibiyle berabar...
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Galatasarayımıza Zaniolaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR