Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Yukatel Adana Demirspor'u 3-0 mağlup etti.

Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
GİRİŞ 26.04.2024 22:04 GÜNCELLEME 26.04.2024 23:09
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de 34. haftanın açılış maçında Galatasaray deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı.

Yeni Adana Stadı'nda oynanan mücadeleyi 3-0 Galatasaray kazandı. Karşılaşmada konuk ekibin galibiyet gollerini 53. dakikada Hakim Ziyech 64. dakikada Kerem Demirbay ve 90+1. dakikada Mauro Icardi attı.

Bu sonucun ardından puanını 93 yapan Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı. Seyircisi önünde 11. yenilgisini alan Adana Demirspor 41 puanda kaldı.

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor ile kozlarını paylaşacak. Adana Demirspor deplasmanda İstanbulspor'a misafir olacak.

22 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 22 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaş Hatayspor müsabakasında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 22 lig maçında 20 galibiyet, 2 beraberlik aldı.



GALATASARAY KENDİ REKORUNU GELİŞTİRDİ

Süper Lig'de üst üste 15 maçını kazanan Galatasaray, kendisine ait en uzun galibiyet serisi rekorunu geliştirdi.

Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, Adana Demirspor maçıyla galibiyet serisini 15 maça çıkardı.

Geçen sezon Süper Lig'in 12 ve 25. haftalarında biri hükmen olmak üzere üst üste 14 maç kazanarak, Beşiktaş'a ait olan Süper lig rekorunu kıran Galatasaray, yaklaşık 1 yıl sonra bu başarısını geliştirerek bir basamak ileri taşıdı.

GENEL AVERAJDA FENERBAHÇE'Yİ GEÇTİ

Galatasaray, genel averajda Fenerbahçe'yi geride bıraktı.

Ligde 34. hafta öncesinde 77 gol atıp, 21 gol yiyen sarı-kırmızılı ekibin, +56 averajı bulunuyordu. Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe'nin 1 averaj gerisinde yer aldı.

Yukatel Adana Demirspor ağlarına 3 gol atan ve kalesini gole kapatan sarı-kırmızılılar, averajını 59'a yükseltti. Galatasaray, böylelikle maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 2 averaj önüne geçti.



SÜPER LİG'DE ZİYECH 4, KEREM DEMİRBAY 6. GOLÜNE ULAŞTI

Galatasaray'da Hakim Ziyech 4, Kerem Demirbay ise 6. kez bir Süper Lig maçında ağları havalandırdı.

Sarı-kırmızılı takımın sezon başında İngiltere'nin Chelsea takımında kadrosuna kattığı Ziyech, sakatlıklar nedeniyle istikrarlı bir performans yakalayamadı. Ligdeki 15. maçına Adana Demirspor karşısında çıkan tecrübeli futbolcu, 53. dakikada gol perdesini açtı. Süper Lig'de 4. kez gol sevinci yaşayan Hakim Ziyech, toplamda da 6 gole ulaştı.

Sezon başında Bayer Leverkusen'den alınan Kerem Demirbay ise 31. lig maçında forma giydi. Adana Demirspor müsabakasına kadar 5 golü bulunan tecrübeli futbolcu, 64. dakikada skoru 2-0'a getirerek 6. kez gol sevinci yaşadı. Avrupa kupalarında da bir golü bulunan Kerem Demirbay, toplam gol sayısını 7'ye yükseltti.



Yukatel Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir

Yukatel Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Dk. 10 Manev), Mohammadi, Maestro, Michut (Dk. 65 Alioui), Yusuf Barasi (Dk. 65 Tayfun Aydoğan), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Dk. 85 Aymbetov)

Galatasaray: Muslera, Köhn, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson (Dk. 88 Davinson Sanchez), Kaan Ayhan (Dk. 82 Aurier), Torreira (Dk. 82 Berkan Kutlu), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz (Dk. 82 Tete), Mertens, Ziyech (Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu), Icardi

Goller: Dk. 53 Ziyech, Dk. 64 Kerem Demirbay, Dk. 90+1 Icardi (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 90 Mendoza, Dk. 90+3 Gravillon (Yukatel Adana Demirspor)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • ffff 1 hafta önce Şikayet Et
    adana demir biraz insan mücadele eder
    Cevapla
  • Suleyman 1 hafta önce Şikayet Et
    Acilmasalarda hakemler açardı merak etmeyin 35 yildirda hakemler aciyo gs yi sorun yok ama Allahını adaleti daha büyük insallah
    Cevapla
  • Sincap 1 hafta önce Şikayet Et
    ayva çiçek açmış yazmı gelecek fener samiyene nasıl gelecek fener samiyene nasıl gelecek fener samiyene otobüsle gelecek o sahaya çıkıp şoka girecek o sahaya çıkıp şoka girecek Tüyleri yolunmuş kümese dönecek traftar ali istifa istifa diyecek traftar ali ali istifa diyecek
    Cevapla
  • Ankaralı 1 hafta önce Şikayet Et
    Fb liler hiç yazmasın utanın biraz.. Maça leke atmaya çalışmayın.. Adana net 3-4 gol pozisyonuna girmiş. Muslera 8 kurtarış yapmış.. Fb nin son 2 maçtır GS ye şutu Yok.. O zaman siz sattınız GS ye maçları..
    Cevapla
  • Serkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bütün emeğin heba edilmesi bir terime bakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle