Yaz bitmeden görmeye değer adresler: Bozcaada'da gezilecek yerler

Son zamanların ünlü gezi adreslerinden biri Bozcaada. Buradaki üzüm bağları ve taş evler masmavi deniz manzarası ile birleşiyor. Harika manzaralar Bozcaada'da böyle ortaya çıkıyor. Yemyeşil doğanın yanında aynı zamanda Bozcaada'da gezilecek güzel noktalar da bulunuyor. Bu güzel adaya dair gezi rehberini sizler için hazırladık. Üzüm bağları içinde güzel bir tatil için gelin Bozcaada'yı beraber keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2020 09:14 GÜNCELLEME 10.09.2020 09:14 Gezi Rehberi
Yaz bitmeden görmeye değer adresler: Bozcaada'da gezilecek yerler
Yaz bitmeden görmeye değer adresler: Bozcaada'da gezilecek yerler

Bozcaada'da gezilecek yerler birbirinden güzel adreslerden oluşuyor. Hepsi harika manzaralara sahip ve buranın atmosferini en iyi şekilde yansıtıyor. Mavi ve yeşilin en güzel uyumunu görebileceğiniz Bozcaada'da güzel bir tatil yapmak mümkün. Buraya dair gezi rehberini inceleyerek adanın en güzel köşelerinde unutulmaz anılar edinebilirsiniz. Harika fotoğraflar çekileceğiniz noktalar da burada sizi bekliyor. Tarihi sokakları, yel değirmenleri ve daha birçok detayları ile harika bir tatil geçirebilirsiniz burada. Aynı zamanda tarihi yüzünü günümüzde yansıtan bir yer de kalesi oluyor. Bozcaada'da gezilecek yerler yürüyerek ulaşabileceğiniz adresler olduğu için kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca gezi yerlerine bisiklet ya da elektrikli araç da kiralayarak ulaşabilirsiniz. Bozcaada'yı gezmek için iki gün yeterli olacaktır. 

 

 

BOZCAADA HAKKINDA 

Çanakkale’nin bir ada ilçesi olan Bozcaada son zamanlarda şehrin yaşantısından kaçmak isteyen kişilerin gittiği yerlerden oldu. Normal zamanlarda 2 bin üzeri olan ada nüfusu tatil zamanlarında ise 10 binlere kadar çıkmaktadır.  

 

 

Geçmişte Bozcaada’da oturan Rum sayısı bir hayli fazlaydı. Ancak günümüzde Türklerin sayısı daha fazla adada. İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlere yakın konumda bulunması Bozcaada’nın son yıllarda popüler bir tatil adresi olmasını da sağlamış. Geyikli ’den feribot seferleri ile adaya ulaşım sağlanıyor.  

Bozcaada'nın ismi antik çağda Leukophrys olarak bilinmekle beraber Yunan mitolojisinde ise Tenedos olarak biliniyor. Günümüzde yabancı turistler hala adı Tenedos olarak biliniyor.  

BOZCAADA’DA GEZİLECEK YERLER  

Küçük bir ada olmasına rağmen harika gezi adresleri burada bulunuyor. Tarihi ve turistik gezilecek birçok noktası var adanın. Bütün gezi noktaları da birbirine yakın. Bu nedenle Bozcaada’da gezilecek yerleri yürüyerek keşfedebilirsiniz. Uzak olan noktalara ise araç kiralayarak ya da bisiklet kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Bütün gezi noktalarını rahatça keşfetmek için iki gün yeterli olacaktır.  

BOZCAADA PLAJLARI

Yaz turizmini adreslerinden biri olduğunu söylemiştik. Harika plajları bulunan Bozcaada'nın plajlarını mutlaka görmelisiniz. Denizin ve kumun tadını burada en iyi şekilde çıkartabilirsiniz. Plajların çoğu ilçe merkezi dışında yer almakta ve bu yüzden minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayazma plajı, Beylik Plajı, Habbele Plajı ve Tuzburnu Koyu gibi yerler en çok görmeye değer adreslerdir. Meşhur akvaryum Koyu da burada yer almaktadır.  

Bozcaada Kalesi  

Kale adanın tarihi yüzünü en iyi gösteren detaylardan biri. Buradan adanın manzarasını da en iyi şekilde görebilirsiniz. Hangi tarihte yapıldığı bilinmiyor. Tarihte ise Fenikeliler, Venedikler ve Cenevizler kullanmış. Fatih Sultan Mehmet zamanında 1455 yılında fethedilen ada üzerinde bulunan kaleye en son görünümü de bu dönemde verilmiş.  

Sokaklar- Rum Mahallesi  

Tarihi sokaklarda gezmek ve fotoğraflanacak kareler yakalamak mümkün. Bir yeri en iyi şekilde tanımak için mutlaka orada fotoğraflar çekerek adım adım gezmek gerek. Rum sokakları da buna dahil. Eski taş Rum evlerini de görebilir ve güzel bir keşif yapabilirsiniz.  

Meryem Ana Kilisesi 

Bozcaada’da ibadete açık olan tek kilise Meryem Ana Kilisesi. Muhteşem bir mimarisi bulunuyor. Yapılış tarihine dair net bilgiler yer almıyor. Kilisenin avlusunda bulunan dört katlı çan ve tarihi saat kulesi adanın her yerinden görülebiliyor. Kilise kulesinin restorasyon çalışmaları ise 2007 yılında bitirilmiş.  

Bozcaada Müzesi  

Adanın tarihini en yakından tanımak için müzesini de mutlaka gezmeniz gerekmektedir. Bozcaada kaymakamlığı müzeyi 2006 yılında faaliyete geçirmiş. 2013 yılında da müzeye UNESCO’dan ödül verilmiştir. 23 Nisan ile 30 Ekim tarihleri arasında açık konumda bulunuyor müze. Sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında müzeyi siz de ziyaret edebilirsiniz.  

Rüzgâr Gülleri  

Adanın en güzel manzaralarını oluşturan rüzgâr güllerini de görmeden dönmek olmaz. Adanın elektrik ihtiyacını karşılamak için 2000 yılında yapılmış. 17 adet rüzgâr gülü bulunmaktadır. Rüzgâr güllerinin en sonunda ise 1861 yılında yapılan Polente Feneri bulunuyor.  

Göztepe  

Adanın gün doğumu ve gün batımı manzarasını izleyebileceğiniz harika bir nokta. 192 metre yükseklikte bulunan tepeye tozlu ve topraklı bir yoldan ulaşım sağlayabilirsiniz. Adanın merkezinden yürüyerek ulaşmak için ise 30 dakika gibi bir süre gerekiyor. Güzel bir yürüyüşten sonra Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz.  

Ayazma Manastırı  

Tarihi detaylar ile dolu olan adada bir diğer nokta da Ayazma Manastırı. Ayazma Plajı üzerinde yer alıyor. Kutsal su anlamına gelen bu yerde güzel kareler elde edebilirsiniz. 1734 yılında inşası yapılan manastır sadece özel günlerde ibadete açılıyor.  

BOZCAADA’YA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Yazın en iyi tadını çıkartabileceğiniz Bozcaada’ya seyahat etmek için en iyi dönem bahar ve sonbahar arasında tercih edeceğiniz tarihlerdir. En kavurucu sıcakların Haziran ve Ağustos ayları arsında olduğu düşünüldüğünde bahar ayları en ideal zaman olacaktır.  

BOZCAADA NEREDE? 

Marmara Bölgesi’nde yer alan Bozcaada Çanakkale ilçesine bağlı bir ada ilçesi. Alaybey Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere iki ayrı mahallesi bulunuyor. Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada yaz tatilinin en güzide adreslerinden biri. Yaklaşık olarak 40 kilometrekarelik bir alana sahip olan ada Çanakkale il merkezine 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Geyikli 'ye ise 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.  

BOZCAADA NEYİ İLE MEŞHUR?

-Adanın simgesi olan kale en güzel fotoğrafları da süslüyor. Bütün Bozcaada fotoğraflarında mutlaka görünüyor. 

- Rüzgar gülleri de adanın meşhur diğer parçası oluyor. Buranın çok güzel manzara karelerini elde edeceğiniz ikinci yeri denilebilir. 

-Adanın meşhur olan diğer ürünleri ise mutlaka reçelleri oluyor. Bozcaada reçelleri herkesin evine dönerken hediye olarak aldığı ürünlerden biri. Aynı zamanda aileler evlerinde tüketmek için de bu reçellerden alıyor. 

- Bozcaada'nın neyi meşhur diye bakıldığında deniz mahsülleri de karşımıza çıkan diğer ürünler oluyor. Burada balıkların en tazelerini bulabilirsiniz. Taze olan sadece balıklar değil. Kalamar, ahtapot balığın yanı sıra sofralardan eksik olmayan diğer detaylar. 

-Çevrede yetişen otlar da çok meşhur. Kazayağı, turtopu, ısırgan ve radika gibi otlardan güzel mezeler ve zeytinyağlılar yapılıyor. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR