Yazı burada uğurlayın: Fethiye'de gezilecek en iyi 10 yer

Ülkemizin her yeri ayrı bir güzellik barındırıyor. Her yerinde görmeye değer detaylar bulunan yurdumuzda Fethiye'de gezilecek yerler de göz önüne çıkmayı başarıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2021 14:36 GÜNCELLEME 22.08.2021 14:36 Gezi Rehberi
Yazı burada uğurlayın: Fethiye'de gezilecek en iyi 10 yer
Yazı burada uğurlayın: Fethiye'de gezilecek en iyi 10 yer

Fethiye'de gezilecek yerler harika manzaralara sahip. Aynı zamanda doğanın içerisinde olması sebebiyle kimsenin olmadığı yerleri de kolayca burada bulabilirsiniz. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir manzarayı sizlere sunuyor Fethiye. Bu sebeple de her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Yurt dışından on binlerce turist Fethiye'de zaman geçirmek için akın ederken ülkemizde de yerli turistlerin birinci tercihi mutlaka Fethiye oluyor. En azından yol üzerin aldıkları bu rotaya mutlaka şöyle bir uğruyorlar. Bu tatil yöresinin bütün kültürünü de deneyimleme fırsatına erişiyorlar. Fethiye'de hangi yemekler meşhur, hediyelik eşya ne alınır hepsini beraber gezi rehberinde keşfedelim. 

 

 

FETHİYE'DE GEZİLECEK YERLER

Fethiye dünyaca ünlü koylara ve plajlara sahip. Her geçen yıl da en çok ziyaret edilen yer olma özelliğini daha fazla kazanıyor. Sadece doğal güzelliklerin bulunduğu bir yer değil aynı zamanda tarihi güzelliklerin de yer aldığı bir yer. 

 

 

Ailelerin ve arkadaş gruplarının tatil planı için tercih ettiği yerlerden biri olan Fethiye'de deniz ve doğanın muhteşem birleşimi hayran kalınacak kadar güzel. Gün doğumu ve gün batımı izlemek için harika yerler bulunuyor. 

TARİHİ YERLER

1-Telmessos Amfi Tiyatro 

Türkiye'deki denize yakın olan en eski tiyatro Telmessos'tur. Erken Roma Dönemi'nden kalan yapılardan biri olması sebebiyle çok önemli bir tarihi yapıdır. Bizans Dönemi'nde ise burası arena olarak kullanılıyormuş. Depremlerde zarar gören tarihi yapı 2. yüzyılda yeniden inşa edilmiş. Fethiye'de gezilecek yerler içerisinde mutlaka görülmesi gereken tarihi bir detaydır. 

2-Amintas Kral Mezarları

Döneminin tüm detaylarını keşfetme imkanı sunan kral mezarları İon stilinde yapılmış ve iki sütunlu cepheye sahip. 4. yüzyıldan günümüze kalan harika bir yapı. Mezarın giriş bölümünde ise dünyaca ünlü bir gezgin olan Charles Texier'in adı yer alır. 1850 yıllarında buraya gelerek adını buraya kazımış. 

Kral mezarlarını 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

3-Fethiye Müzesi 

Fethiye'nin tarihini en iyi gözler önüne seren yerlerden biri burası. Bu yüzden kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. MÖ 3000 yıla dayanan tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor Fethiye. Bu tarihini de arkeolojik kazılar sonucu bir arada burada toplamışlar. Heykeller, seramikler, heykel başları, camlar, metallerden oluşan eserleri görebilirsiniz. 

Müzeyi kış aylarında 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Yaz aylarında ise 08.00 ile akşam 19.00 arası açık bulunuyor. 

4-Paspatur

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden biri burası. Marina'ya yakın olması sebebiyle  de ulaşım açısından çok kolay yerde. Ahşap cumbalı evler burada en dikkat çeken detaylar. Çarşıda yer alan Fethiye Hamamına'da uğrayabilirsiniz. Paspatur Camii de görmeye değer tarihi değerlerden biridir. 

5-Kayaköy

Eski bir Rum yerleşkesi olan Kayaköy gezilecek harika yerlerden biri. 1900'lü yıllarda yaklaşık olarak 30 bin kişinin yaşadığı bir yerdi burası. Daha sonra ise maalesef göç ettirilmeye zorlanan Rumlar gidince sayı düştü. Evlerde yaşayan kişilerin çoğu Yunanistan'a gitmiştir. günümüzde hasla yaşayan aileler de var. Eski boş evler de koruma altına alınmış. Burada yer alan Soğuk Su Koyu'nu mutlaka görmeli ve burada denizin tadını çıkartmalısınız. 

DOĞAL GÜZELLİKLER

6-Ölüdeniz 

Fethiye ilçe merkezine 14 kilometre mesafede yer alıyor. Şehirler arası otobüs tercih ederek buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Otogardan ise minibüslere binerek Ölüdeniz'e gidebilirsiniz. Harika bir gezi adresi olan Ölüdeniz en çok turist çeken tatil yerlerinden biri. Yamaç paraşütü yapmak için de en ideal adreslerden.

7-Saklıkent 

Türkiye'nin Milli Parkları arasında bulunan kanyon harika bir gezi adresi. Fethiye'ye 46 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Taban debisi yüksek suyla dolu olduğu için buraya girilemiyor. Doğal kaynakların bulunduğu yerde su buz gibi soğuk. Karstik kaynakları da görebileceğiniz yerde harika manzaralar sizi bekliyor. 

8-Kelebekler Vadisi 

Doğal varlıkları ile hazine gibi olan bir yer Kelebekler Vadisi. Çok güzel bir manzarası bulunan yer dünyaca ünlü bir adres. 350 metreye varan sarp kayalıkların çevrelediği bu manzara fotoğraf karelerini süslüyor. Adını da burada bulunan kelebeklerden almaktadır. 

9-Çalış Plajı 

Denize girmek için tercih edebileceğiniz harika yerlerden biri burası. Fethiye merkeze 3 kilometre uzaklıkta. En berrak en güzel plajlardan biri aynı zamanda. Ölüdeniz'e göre daha dalgalı bir deniz bulunduğu için su biraz bulanık. Ancak upuzun plajı ve denizi ile tercih edilebilecek harika yerlerden biri. 

10- Soğuk Su Koyu

Kayaköy'e gittiğinizde buradan yürüyerek koya da ulaşabilirsiniz. Serinliği le sizi kendinize getirecek harika bir yer burası. Taş döşemelerle gidilen yolda sona ulaştığınızda bu mükemmel koyu da görebilirsiniz. Fotoğraf çekilmek için ve suyun tadını çıkartmak için harika bir rota olacaktır. 

FETHİYE'DE HANGİ YEMEKLER MEŞHUR?

Daha çok sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ile öne çıkan bu güzide yerde soğuk mezeler de çok tüketiliyor. Balıkların da en tazesini bulabileceğiniz bir yer.

Babadağ Keşkeği

Ölemeç Çorbası

Leğen Böreği

Et Kapama

Bulgurlu Domates

Bulgurlu Patlıcan 

Sılcan Otu Kavurması 

Çiriş Otu Yemeği

Sarı Ot Kavurması 

Zeytinyağlı Enginar  bölgede en çok yetişen ürünlerden meşhur olan lezzetler arasında yer alıyor. Mutlaka Fethiye gezinizde bunların tadına bakmalısınız. 

FETHİYE'DEN HEDİYELİK EŞYA NE ALINIR?

Fethiye'den hediye olarak mutlaka yörenin geleneksel motifleriyle süslenmiş ev bibloları alabilirsiniz. Aynı zamanda buranın manzaralarını taşıyan magnetler de çok tercih ediliyor. Aynı zamanda zeytin ve zeytinyağının da en güzelini bulabileceğiniz güzel bir Ege Bölgesi tatil yeri olduğu için bunu da tercihler arasına koyabilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR