Şırnak'ta PKK'lılara ait 2 ceset bulundu

Şırnak'ın Cudi dağı eteklerindeki Üçkiraz Köyü yakınlarında, yol kenarında naylona sarılı 2 ceset bulundu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 21.05.2013 14:52 GÜNCELLEME 21.05.2013 16:41 GÜNCEL
Şırnak'ta PKK'lılara ait 2 ceset bulundu
Şırnak'ta PKK'lılara ait 2 ceset bulundu

Cudi Dağı eteklerinde Üçkiraz Köyü'ne giden vatandaşlar, naylona sarılarak yol kenarına bırakılmış 2 ceset görünce yakında bulunan Maden Jandarma Karakolu'na haber verdi.

Belirtilen yere askeri birlik sevk edilirken, haberin duyulması üzerine Şırnak Belediye Başkanvekili Faik Saltan, BDP merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, Silopi Başverimli Belde Belediye Başkanı Sinan Uysal ve çok sayıda vatandaş olay yerine geldi. Cesetler askerler tarafından alınarak Maden Karakolu'na getirildi. Burada hazırlanacak ön ölüm raporundan sonra, cesetlerin otopsi için Malatya'ya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Kasım 2012'de çıkan çatışmalarda ölen PKK'lılara ait olduğu belirtilen cesetlerin üzerinde, kimlik bilgilerini içeren not olduğu öne sürüldü.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 5
  • ibrahim yildiz 13 yıl önce Şikayet Et
    bir kere maden karakolu yok orada milli karakolu var, orası müdahale etmiştir.. üçkiraz köyünüde iyi bilirim boşaltılmış bir köydür, zaten öyle bir yerdeki gece ulaşamazsın oralara. 14 ay askerlik yaptım şırnakta avucumun içi gibi bilirim. vatandaşların boşaltılmış köylere gitmeden arazinin mayınlardan ve patlamayan mühimmatlardan temizlenmesi gerekir, yoksa çok canlar yanar.
    Cevapla
  • onur öztürk 13 yıl önce Şikayet Et
    açılım aşkınaaa. hemen analarını bulun o teröristlerin ağlamasın anaları.silin gözyaşlarını teröristlerin analarının.anasını emekli edin babasını emekli edin kardeşlerini memur felan yapın silin terörst anasının gözyaşını analar ağlamasın yeterki
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    erdal. Mantıklı.Olabilir.
    Cevapla
  • erdal 13 yıl önce Şikayet Et
    omer huseyin oglu dusunur isen sebebini de bulursun. bu cesetler dune de ait olabilir dendigi uzre 6 ay evveline de cunku kasimdan cok once kar yagdi bolgede pkk lilar da vurulan arkadaslarini gomemediler yakin dostlari belki vardi gurupda ucurumdan da atamadi dostu belkide yaz gelince gomerim dedi bakti ki baris olucak o zaman daga gomecegime indireyim assagi asker bulur ailesine verir demis olamaz mi en azindan ailenin gorecegi 1 mezar olur dusuncesi ile sonucta terorist de olsa onlarinda illaki insani hisleri vardir
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    TUHAF . Kasım 2012 den bu yana 6 ay geçmiş.Şimdiye kadar nerdeymiş bu cesetler?Bence örgüt içi infaz gibi görünüyor. Yada süreci sonlandırmak için bir örgüt içinden bir provakasyon.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR