Avukatlardan Taksim'de 'cübbeli' eylem

İstanbul Beyoğlu'nda bir araya gelen bir grup hukukçu, Taksim Meydanı'nda yapılan eylemlere yönelik polisin müdahalelerini kınadı. Cübbeleri ile yürüyüş yapan avukatlar hükümeti protesto ederken, herhangi bir polis engeli ile karşılaşılmadı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.05.2013 21:52 GÜNCELLEME 22.05.2013 21:52 GÜNCEL
Avukatlardan Taksim'de 'cübbeli' eylem
Avukatlardan Taksim'de 'cübbeli' eylem

Akşam saatlerinde Beyoğlu'nda bulunan İstanbul Barosu önünde toplanan bir grup avukat, 1 Mayıs'tan itibaren İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda yapılan yürüyüşe engel olan polisi protesto etti. Açtıkları “Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Haktır; Engellenemez” yazılı pankart ile İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na yürüyen avukatlar, eylemlerin engellenmesini yaptıkları yürüyüş ile protesto etti. Hukukçular, İstiklal Caddesi üzerinde yaptıkları yürüyüş sırasında sık sık hükümet aleyhtarı sloganlar atarak iktidara tepki gösterirken, caddedeki vatandaşlara da bilgi içerikli broşür dağıttı.

Taksim Meydanı'nda avukatlar adına basın açıklaması yapan hukukçu Şerife Ceren Uysal, iktidarın yasakçı politikalardan derhal vazgeçmesini istedi. Uysal, “AKP hükümeti, 1 Mayıs 2013 tarihinde işçi ve emekçilere Taksim Meydanı'nı bir kez daha yasakladı. Polis güçleri eliyle 1 Mayıs'ı kana buladı. Birçok insan yaralandı. Bazıları ölümcül yaralar aldılar. Gerekçe ise can güvenliğini korumaktı. AKP hükümeti bu politikalardan derhal vazgeçmelidir. Türkiye yarı açık bir hapishaneye dönüştürülmüştür” dedi.

Avukatlık cübbelerini giyerek yürüyüş yapan hukukçulara, cadde ve meydanda hiçbir resmi ya da üniformalı polisin müdahalede bulunmadığı gözlendi. Avukatlar okunan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Et
    dondurma ve köfte olmazsa avukatlara destek olamayız ama.. aferin işte. böyle olun. bağırın,çağırın yürüyün,istiklalde, taraftar toplamak için de dondurma dağıtın magfnum olsun ama.. bir de DHKPC avukatlığına soyunmayın. biz de sizinle beraberiz. köfteci ramizden de köfte paketleyin.yetmezse daha geride self servis bir yer var. köftesi de güzel..kilosu 5 tl olan kıymadan yapılmış köfte. biz avukatlardan gelirse eğer afiyetle de yeriz tabi.ondan sonra da bol bol yürüyün tabi.hakkınız.
    Cevapla
  • Mehmet Tel 13 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet yürüyüsü engellemedi ,taksimde olmaz dedi,avukatlar daha iyi bilir ,yoksa ben mi yanlis biliyorum.. Iscilerin 1 mayis hareketini hükümet engellemedi,engelledigi tek sey insaat alani taksimde yürüyüs. Iscilerin 1 mayis kutlamalari taksimle neden ilskilendiriliyor, Kazli cesmede olunca kabul olmuyormu? Bir de avukat geciniyorlar, avukat olsalar islerinin basinda olurlar böyle bos islerle vakit gecirmezler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR