Diyanet'ten yardım kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı, Pakistan'daki depremzedeler için 14 Ekim Cuma günü bütün camilerde yardım kampanyası düzenleyecek. Vatandaşlardan, zekat, fitre, sadaka ve bağışlarını felaketzedelere göndermeleri istenecek.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 12.10.2005 12:29 GÜNCELLEME 12.10.2005 12:29 GÜNCEL
Diyanet'ten yardım kampanyası
Diyanet'ten yardım kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Pakistanlı felaketzedeler için camilerdeki yardım komitelerine yapılacak bağışlar, Vakıfbank Ankara Meşrutiyet Şubesi'nde açılan 2052202 (YTL), 4052200 (Avro) ve 4052199 (USD) numaralı yardım hesaplarında toplanacak.

Vatandaşlar, zekat, fitre, sadaka ve bağışlarını da herhangi bir Vakıfbank şubesinden havale ücreti ödemeksizin açılan hesaplara yatırabilecek.

Deprem felaketi nedeniyle 40 bin civarında insanın yaşamını kaybederek şehit olduğu, milyonlarca insanın evsiz kaldığı dost ve kardeş ülke Pakistan'da yaşanan acıların milleti derinden üzdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Milletimizin içine düştüğü en zor şartlarda dost elini uzatarak hep yanında olan Pakistanlı kardeşlerimizin, acısını paylaşmak ve onlara yardımcı olmak, dini ve milli görevimizdir. Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayı, bu görevin yerine getirilmesinde bizim için iyi bir fırsattır.

Ülkemizde ve dost ülkelerde yaşanan bütün felaketlerde olduğu gibi, milletimizi en çok seven ve milletimizin de en çok sevdiği insanların yaşadığı Pakistan'daki felaket sebebiyle, Başkanlığımızca 14 Ekim 2005 tarihinde yurtiçi ve yurtdışındaki bütün camilerimizde yardım kampanyası düzenlenecektir. Hamiyetperver ve hayırsever
halkımızın yapacağı yardımlar, Başkanlığımızca felaket bölgesinde Pakistan yetkililerine teslim edilecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR