Mülteci faciası böyle görüntülendi

Çanakkale Sivrice koyu yakınlarında yüzden fazla mültecinin ise yük gemisi tarafından kurtarıldığı bot faciası kameralara yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2015 14:36 GÜNCELLEME 04.11.2015 14:36 GÜNCEL
Mülteci faciası böyle görüntülendi
Mülteci faciası böyle görüntülendi

Cumartesi günü Sivrice’den Midilli’ye geçmek üzere denize açılan kaçakları taşıyan 3 bot, fırtına sebebiyle alabora olmuş, denize savrulan kaçakları olay yerinden geçen bir yük gemisi fark etmişti. Sivrice Burnu ile Yunanistan’ın Midilli adası arasında düzensiz göçmenlere ait 3 adet lastik bot olduğu ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik botu ve helikopteri sevk edildi. Sahil güvenlik botu tarafından ağır hava ve deniz şartlarında 7 adet göçmen sağ olarak, 2 göçmen cansız olarak, helikopter tarafından 6 göçmen sağ olarak denizden alındı.

Kurtarılan göçmenler hastanelere gönderildi. O sırada olay yerine yakın seyretmekte olan MV BAKAN isimli ticari gemi, denizdeki 112 adet göçmeni kurtararak Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Denizde yaşanan o anlar, sahil güvenlik ekiplerinin kamerasınca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde yük gemisine çıkmaya çalışan kaçakların dalgalarla mücadeleleri ve sahil güvenlik ekiplerinin kurtarma çalışmaları yer alıyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR