Bakanlıktan Memura Tatil Çeki müjdesi!

Memurlar için Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 'Çek ile tatil' projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2016 10:21 GÜNCELLEME 13.06.2016 15:59 GÜNCEL
Bakanlıktan Memura Tatil Çeki müjdesi!
Bakanlıktan Memura Tatil Çeki müjdesi!

Türkiye'de yaşanan Rusya krizi ve bununla birlikte tatil yörelerinde yaşanan durgunluğa son vermek amacıyla Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), hazırladığı "Çek ile tatil" projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundu. İşte detaylar...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan projeye göre, memurlar turizm tesislerinde tatil yapmak için  bir aylık maaşı kadar tutarı bağlı olduğu kurumdan alacak.

Kurum, bu parayı 1 yıl içinde memurun maaşından eşit taksitler halinde kesecek. Tatilini yapan memur, bakanlığın vereceği özel çeki turizm tesisine verecek, otel sahibi de bu çeki bakanlıktan tahsil edecek.

TÜROFED Başkan Vekili Mehmet İşler, Türkiye’de 3.5 milyon memurun olduğunu ifade etti. Sözlerine devam eden İşler; "5’te biri bile gelse sektör sezonu daha az hasarla atlatır. Habertürk'ün haberine göre, Turizm Bakanı’mız Nabi Avcı projeye olumlu bakıyor. Çalışmalar sürüyor. Ancak kamuoyuna deklare edilmeden yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Turizm Bakanlığı yetkileri ise Bakan Avcı ile sektör temilcilerinin son   buluşmasında konunun gündeme gelmediğini, daha önceki toplantılarda ele alındığını ancak uygulamada bazı sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çektiler.

Çek bedeli maaşla orantılı olarak belirlenecek!

Memura verilecek olan çeklerin miktarına da devletin kendisinin karar vereceğini vurgulayan İşler; "Memurun maaşı 2 bin liraysa kalkıp 6 bin liralık çek vermeyecek. Departman amirleri, müdürleri memurlarını yakından tanıdığı için borcu çok olanlar için bu desteğin verilmesini onaylamayabilecek. Zaten sistem de memura ‘Maaşın ne kadarsa o kadarlık destek veririm’ diyecek." şeklinde açıklama yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR