Yunanistan'daki 8 darbeci için Türkiye'den karar

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kaçtıkları Yunanistan tarafından iade edilmemelerine karar verilen 8 darbeci asker hakkında yokluklarında tutuklama kararı çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2017 17:53 GÜNCELLEME 26.01.2017 18:56 GÜNCEL
Yunanistan'daki 8 darbeci için Türkiye'den karar
Yunanistan'daki 8 darbeci için Türkiye'den karar

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 8 darbeci askerin tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği 8 darbeci asker hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Karar, Yunanistan adli merciler ulaştırılması için Adalet Bakanlığı'na bugün gönderildi.

İNTERPOLE YAZI YAZILMASINA KARAR VERİLDİ 

Öte yandan hakimlik, darbecilerin kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İnterpole yazı yazılmasına da hükmetti.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ TESPİT EDİLDİ

15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü tarafından darbe kalkışması gerçekleştirildi. Darbe kalkışması esnasında 14306 Kuyruk No'lu UH-1 Tipi Helikopter ile 4. Kara Havacılık alayında havalanarak Marmaris İlçesi'ne hareket eden ve burada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan ekibin başındaki şüpheliler Kurmay Albay Pilot Ali Aktürk ve Kurmay Pilot Yarbay Davut Uçum'a ait telefon numaraları ile bu kalkışmanın başka bir ayağında görev yaptıkları tespit edilen ve kalkışmanın engellenmesi sonucu Yunanistan'a firar eden şüpheliler Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Yetik, Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel , Astsubay Başçavuş Mesut Fırat ve Kurmay Yüzbaşı Feridun Çoban'a ait telefon numaralarıyla karşılıklı görüşmeler yapıldığı tespit edilmişti.

8 DARBECİ HAİN VE RÜTBELERİ

1- Kurmay Pilot Binbaşı Gençay Böyük, 2-Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel, 3- Kurmay Pilot Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, 4-Kurmay Pilot Yüzbaşı Feridun Çoban, 5-Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Yetik, 6-Kurmay Pilot Yüzbaşı Uğur Uçan, 7-Astsubay Kıdemli Başçavuş Mesut Fırat, 8-Astsubay Kıdemli Başçavuş Bilal Kurugül

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    mültecileri serbest bırakın yunan dersini alsın
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatana göz dikeni vur oglum.
    Cevapla
  • Teo 7 yıl önce Şikayet Et
    Komşu maalesef yanlış tarafı seçti, ileride sonuçlarına da katlanır artık
    Cevapla
  • asım 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan gerçekten çok cesurmuş.
    Cevapla
  • Yüksel ks 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek care Açın kapıları yunanistan bize yalvarsin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR