Bozdağ'dan Almanya'ya sert tepki!

Bakan Bozdağ, "Dünyanın hiçbir yerinde teröristler, terör örgütleri için, elinden kan damlayanlar için hiçbir demokratik hukuk devletinde böyle bir imkan verilemez" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2017 17:47 GÜNCELLEME 19.03.2017 17:49 GÜNCEL
Bozdağ'dan Almanya'ya sert tepki!
Bozdağ'dan Almanya'ya sert tepki!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da terör örgütü PKK'nin eylemine izin verilmesine ilişkin, "Bir kez daha kınıyorum. Bunu demokrasiyle, ifade hürriyetiyle, toplantı hakkıyla kimse izah edemez. Dünyanın hiçbir yerinde teröristler, terör örgütleri için elinden kan damlayanlar için hiçbir demokratik hukuk devletinde böyle bir imkan verilemez." dedi.

BOZDAĞ'DAN ALMANYA'YA SERT TEPKİ

Bir gazetecinin, Almanya'da başta kendisi olmak üzere Türkiye'den giden bazı bakanların toplantı yapmasına yönelik engelleri hatırlatarak, "Terör örgütü PKK ise ülkede eylem yaptı. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir" şeklindeki sorusuna Bakan Bozdağ, PKK'nın hem Türkiye hem de Avrupa Birliği bakımından terör örgütü olduğuna dikkati çekerek yanıt verdi.

Almanya'nın da PKK'yı "eli kanlı bir terör örgütü" olarak kabul ettiğini ifade eden Bozdağ, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin, iki ülkenin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin terörle mücadele konusunda büyük bir dayanışmayı zorunlu kıldığını söyledi.

"Maalesef Almanya hükümeti ve yetkilileri PKK terör örgütü dahil pek çok terör örgütüne kucak açmış durumdadır" ifadelerini kullanan Bozdağ, ülkede kurulan dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşlarıyla bölücü terör örgütüne finansman sağlandığını bildirdi.

Bozdağ, bu kuruluşların Almanya'da bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığını, örgüte terörist kazandırdığını ifade ederek bunu birçok defa Alman makamlarına ilettiklerini bildirdi.

Terör örgütünün üst kadrosundaki sözde yöneticilerinin zaman zaman Almanya'ya gittiğini, terör faaliyetlerini orada da devam ettirdiğini aktaran Bozdağ, şunları kaydetti:

"Hukuk devletlerinin hiçbirisi teröre, şiddete, teröriste müsamaha göstermez, ona dair çalışmaların hiçbirisine kucak açmaz, destek vermez. Açıklamalara baktığımızda, bunu 'toplanma hakkı, ifade hürriyeti' çerçevesinde değerlendiriyorlar ama terör örgütlerinin toplanma hakkı dünyanın neresinde var bunu bize bir göstermeleri lazım. Hangi ülke 'Terör örgütü geldi, toplanma hakkını kullandı' diye buna müsamaha eder. Ben şimdi soruyorum Almanya'ya, DEAŞ terör örgütü teröristleri ve taraftarları Almanya'nın Berlin şehrinde ifade hürriyetini kullanmak isteseler, bir toplantı, gösteri hakkı kullanmak isteseler Almanya'nın polisi ve diğerleri DEAŞ'ın bu eylemi yapmasına izin verecekler mi, vermeyecekler mi, açıklamaları lazım. Şimdi DEAŞ'a yapmıyorlar, PKK'ya yapıyorlar, öbür terör örgütüne yapmıyorlar başka bir terör örgütüne yapıyorlar. Sonuçta baktığınızda Türkiye'nin aleyhine kim çalışırsa, hangi terör örgütü çalışıyorsa o terör örgütüne kucak açıyorlar. Türkiye'ye ihanet edenlere, darbecilere kucak açıyorlar."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR