"Rahmetli karalahanayı çok severdi"

Mezarlıktaki karalahanayı görenlerin fazla şaşırmadığını, Karadeniz’de bu tür olayların normal olduğunu belirten Muhtar Mevlüt Dikili, “Bunlar Karadeniz’in simgesi, şaşıracak bir şey yok. Vefat eden kişi benim de iyi bir arkadaşım, öldükten sonra hanımı çocukları üstüne karalahana dikmiş" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2018 09:42 GÜNCELLEME 14.05.2018 10:11 GÜNCEL
"Rahmetli karalahanayı çok severdi"
"Rahmetli karalahanayı çok severdi"

Ordu’nun Kumru ilçesinde aile kabristanlığındaki bir mezara ekilen ‘karalahana’ görenlere tebessüm ettirdi.

Ordu’nun Kumru ilçesine bağlı Duman Mahallesi’ndeki bir aile kabristanlığında bulunan mezarlardan biri diğerlerinden farklı. Diğer kabirleri envai çeşit çiçek ve renk renk güller süslerken, bir tanesine ekilen karalahanalar ise görenleri hayrete düşürüyor. Lahanaları görenler de tebessüm ederek, “Karadenizli öldükten sonra bile karalahanadan kopamaz”, “Rahmetli karalahanayı çok severdi” esprilerini yapıyor.

 

"ÖLDÜKTEN SONRA BİLE KOPAMAZ"

Mezarlıktaki karalahanayı görenlerin fazla şaşırmadığını, Karadeniz’de bu tür olayların normal olduğunu belirten Muhtar Mevlüt Dikili, “Bunlar Karadeniz’in simgesi, şaşıracak bir şey yok. Vefat eden kişi benim de iyi bir arkadaşım, öldükten sonra hanımı çocukları üstüne karalahana dikmiş. Bu demek ki sevilen bir ürün. Karadeniz halkı, öldükten sonra bile karalahanadan kopamaz” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Lokman Kemik ise vefat eden kişiyi tanıdığını, mahallelerindeki mezarlarda bu tür olayların görüldüğünü belirtti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • Asabi fırtına61 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalıkkkkk
    Cevapla
  • abraham 5 yıl önce Şikayet Et
    hurafe lan bu bide gelenek haline dönüştürüyorsunuz rahmetli sağlam müslüman değildiyse evlatları yapacakları hayırlarla ibadetlerle vefat eden yakınlarına kefaret olmaya çalışacaklar gerçi ben kime diyorum herkes kendine göre din şeriat koydukça bu ümmetin akıbettede bi cacık yapacağını sanmıyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR