Van'da ele geçirildi! Tam 2 ton 300 kilo...

Van’ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde iki kamyonette, Van Gölü’nden kaçak avlanan 2 ton 300 kilo inci kefali balığı ele geçirildi. Kaçak avlanan kişilere, Su Ürünleri Kanunu’na göre 7 bin 932 TL idari para cezası kesildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2018 10:00 GÜNCELLEME 12.06.2018 10:03 GÜNCEL
Van'da ele geçirildi! Tam 2 ton 300 kilo...
Van'da ele geçirildi! Tam 2 ton 300 kilo...

Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin neslinin korumaya alınması için 15 Nisan- 15 Temmuz günlerinde uygulanan av yasağı sürerken, kaçak avlananlara karşı da jandarmanın denetim, yol kontrolleri ve operasyonları aralıksız devam ediyor.

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde durdurulan iki kamyonette yapılan aramalarda, Van Gölü’nde kaçak avlanan 2 ton 300 kilo inci kefali balığı ele geçirildi. Yol kontrolleri kapsamında, kaçak avlanan kişilere Su Ürünleri Kanunu’na göre 7 bin 932 TL idari para cezası kesilirken, balıkları taşıyan araçlar 15 gün süreyle trafikten men edildi. Jandarma ekiplerinin kaçak avlanmanın engellenmesine yönelik 7/24 esasına göre önleyici faaliyetlere aralıksız devam ettiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Yetiştirme bedeli de tahsil edilmeli . o kadar kefal bedeli de operasyon bedeli de.
    Cevapla
  • Almancı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben değil cezayı alan bile gülüyordur bu meblağa! Kesin cebinden çıkarır hemen öder!
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir ceza verilmeli ki bir daha kimse korkudan yapmasın ama nerde ceza .....
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar çok az en az 50-100 binlira olmalı ki caydırıcı olsun
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu denetimler balıklar yakalanıp ölmeden yapılsa, 2 ton 300 kg balık ne kadar zamanda tutuldu. Bu süre içinde balıklar tutulurken bu şahısların yakalanmaları mümkün değil mi?. Balıklar öldükten sonra yakalamanın ne faydası var. Neslini korumak suyun içinde yaşatırsan olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR