Türkiye'yi ağlatan Nuriye nineden insanlık dersi

Adana'da Ramazan Bayramı öncesi 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğulan Nuriye Tekintamgaç (90), huzurevine yerleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2018 16:49 GÜNCELLEME 16.06.2018 16:57 GÜNCEL
Türkiye'yi ağlatan Nuriye nineden insanlık dersi
Türkiye'yi ağlatan Nuriye nineden insanlık dersi

Türkiye'nin her köşesi ve yurt dışından yardım yağan Tekintamgaç, "Devletim ve vatandaşlar bana sahip çıktı. Bana gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılsın" dedi. 

35 yaşındayken eşini kaybeden 5 çocuk annesi Nuriye Tekintamgaç, ilerlemiş yaşına rağmen elektriği, suyu ve pencere camı olmayan Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'ndeki müstakil eve hayatını güçlükle sürdürürken Ramazan Bayramı öncesi maaş şoku yaşadı. Bayram ihtiyaçları için komşularının yardımıyla 11 Haziran'da  PTT Bank'a giden Nuriye Tekintamgaç, yaşlılık maaşı olan 500 liranın bir süre önce çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Polisi arayarak şikayetçi olan yaşlı kadın, parayı torunun banka kartını evden alıp, kendisinden izinsiz çekmiş olabileceğini ileri sürdü. Evinin kapısının önünde ağlayarak yardım isteyen Tekintamgaç, "Ne yaptım, benden ne istediler? Bir  maaşım vardı, onu bile bana çok gördüler. Ramazan Bayramı öncesi beni bu hale soktular. Evimde elektrik, su yok. Hastayım, yattığım yatağa bakın. İnşallah bana yaptıklarını herkes görür" dedi.

 

 

Tekintamgaç, yaşadığı şoku atlamayınca dinlenmek için, emekleyerek merdivenlerden çıkıp yatağına yattı. Yıkılmak üzere olan tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veren Tekintamgaç'ın ise günlerdir yumurta ve bozulmaya yüz tutmuş peynirleri yediği ortaya çıktı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILSIN

Olayın ortaya çıkmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce hayırsever Tekintamgaç'a yardım etmek istedi. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, Tekintamgaç'ı evinde ziyaret etti. Yetkililerin ikna ettiği Tekintamgaç huzurevine yerleştirildi. Yaşlı kadının, zor koşullarda yaşadığı evinden ayrılırken komşularına ve yetkililere, "Bana artık devletim sahip çıktı. Benim paraya ihtiyacım kalmadı. Gelen yardımları, kesinlikle ailemden kimseye vermeyin. Toplanan paraları ve yardımları benim gibi ihtiyaç sahiplerine dağıtın" dedi.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Osmanlı İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi yaşlıları devletimizin önceden tespit edip gereğini yapması gerekmektedir. Muhtarın işi sadece ikametgah vermek değildir. Bu tarz kişileride tespit etmelidir. Bunun vebali vardır. Ayrıca Rabbim şöyle buyuruyor: İsra Suresi, 23. ayet: Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.
    Cevapla
  • İsra 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bizi istikametten ayırma :( Anne ve babamıza hayırlı evlat eyle:(
    Cevapla
  • Aileye bak 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah vicdan merhamet versin...
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bunlardan haberdar olması için ilk önce komşular ve mahalle muhtarına iş düşüyor onlar haber verecek devlet kurumlarida devreye girecek...
    Cevapla
  • Reşat Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadına yaşattıklarını yaşamadan bu dünyadan gitmeyecekler bu hayırsızlar. Allah’ın vaadi haktır. Ana babası yaşlılığında evlatlarının yardımına muhtaçtır. Ana babasının ihtiyarlığında destek olmayan evlatların burnu sürtülsün diye duası var Allah’ın Resul’ünün(SAS) .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR