TRT 1'de ekranlara gelen ve büyük ilgi gören Payitaht Abdülhamid dizisininin Twitter hesabı, yeni sezonun anonsunu yaparken, son günlerin en önemli gündem konusu olan ABD'nin yaptırım tehdidine göndermede bulundu.

Dizide yer alan bir sahnede, Tahsin Paşa ile ABD temsilcisinin diyaloğu yer alıyor...

İNDİRİN O AYAĞINIZI!

Sultan Abdülhamid Han'la görüşmeyi ümit ederek saraya gelen ABD temsilcisi Tahsin Paşa'yı karşısında bulur. Bacak bacak üstüne atarak Sultan'ı bekleyen ABD'li, Tahsin Paşa'nın 'indirin o ayağınızı' şeklindeki uyarısıyla neye uğradığını şaşırır ve 'afedersiniz, bir Osmanlı paşasının karşısında olduğumu unutmuşum' şeklinde yanıt verir.

OSMANLI PAŞASININ KARŞISINDA DEĞİL, HALİFE'NİN SARAYINDASINIZ!

Tahsin Paşa ise bu cevap karşısında enfes bir cevap verir: Osmanlı paşasının karşısında olduğunuz için değil, Halife'nin sarayında olduğunuz için indireceksiniz ayağınızı.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • mustafa ulvi 06.08.2018 10:16
    tarihte böyle bir şey gerçekten yaşanmış mı?
  • Adanalı 05.08.2018 20:41
    Şunu unutmayın Osmanlı devleti ABD'ye 29yıl boyunca vergi ödetti
  • ersin 05.08.2018 12:22
    Burada yorum yapanlar bakıyorum da sadece dizilerde yaparsınız diyorlar şunu halen farkında değiller bu ülke 2016 TEMMUZ ayından sonra gerçek olan kimliğine yeniden sahip olmak için atağa kalmış ve bunu 24 haziranda gerçekleştirmiştir ama abd çok büyük olarak düşünenler şunu halen anlamaz ve bilmezler TÜRK denildiği zaman dünyanın neresine giderse gitsin anlamı diğer ülkelerden farklı olduğunu bilmezler çünkü BİZ TÜRKLER ALLAH CC KESKİN KILICI OLDUĞUMUZU bilemezler çünkü kendilerine gelmesi için MÜSLÜMAN olmanın gereklerini yerine getirse zaten abd ne kadar korkak bir millet olduğunu görecekler filimlerde sadece onların büyüklükleri bizlerin ise geçmişi bunun ispatı.
  • uçuyoruz beee 04.08.2018 23:01
    evet biz dizilerde Abd'ye ayar verirken onlar gerçek hayatta bize ayarı veriyor.Kaldır yaptırımı eeeeyyyyyyy dış güç
  • seyfettin 04.08.2018 18:37
    bunlar sadece film de oluyor diyenler o günler yakındır.sizde yakında göreceksiniz.
Daha fazla yorum görüntüle