Milli SİHA üssü, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar TVNET'te, İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 65'lerde olduğunu belirten Haluk Bayraktar 'Bizim ürettiğimiz SİHA'da projeyi biz, yüzde 93 yerlilik oranıyla tamamladık' ifadelerini kullandı.

Bayraktar konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Savunmada millilik çok önemli bir kriter. Bir cıvata bile alamadığınız bile olabilir. Şu tasarımını kendi ekibinizle geliştiriyorsanız fikri sınai mülkiyet hakları size aitse milli bir üründür. Ama bu tasarımı yapıp yurt dışında üretirsek ürün milli ama yerli değildir.

Yazılım o kadar kritik ki artık silahlar mekanizmalar tek başına mekanik bileşenden oluşmuyor. Uçuş kontrol sisteminde milyonlarca kod var. Velev ki bu uçuş kontrol sistemini yurt dışından alsaydınız yazılımı kapalı olacaktı. Oraya bir kod eklenirdi ve şu konumu geçtiğinizde uçuşu durdu denirdi ve kontrol sizde olmazdı.

1 HERON FİYATINA 4 SİHA YAPIYORUZ

Bayraktar ayrıca projenin maliyenin de ülke ekonomisi için ne kadar yararlı olduğunu "Milli İHA ve SİHA'lar İsrail yapımı Heron'a göre çok daha üstün. Dört tane yerli SİHA aldığınızda bir tane Heron almış oluyorsunuz" ifadelerle dile getirdi.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • necip 13.09.2018 17:52
    bayraktar ailesine çok dua ediyorum allah razı olsun. tsk ya güç kattılar tek başına ordu kadar iş yapan teknoloji sundular ülkemize. sağ olsunlar rabbim işlerini kolaylaştırsın
  • ibrhm_kcgl 13.09.2018 17:46
    Allah siziden razı olsun 40 yaşındayım böyle gururlanmadım hiç
  • ali 13.09.2018 13:27
    ALLAH sizden razı olsun daha çok daha iyisini yapın
  • yücel 12.09.2018 17:34
    Milli SİHA üssü, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar TVNET'te, İHA ve SİHA'larla ilgili açıklamalarda bulundu. milli siha üssü bu acıklamayı nasıl yaptı?
  • emekçi 12.09.2018 17:08
    pervaneli tamam,roket motorlusunu yapalım,daha hızlı ve F16 kadar muhimmat yüklenebilsin,işte o zaman dünyayı solladık demektir.
Daha fazla yorum görüntüle