Göksu'dan Alevilere cemevi müjdesi!

Esenler'deki Alevi vatandaşlarla "Gelin Canlar Bir Olalım" programında buluşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'de bir cemevi yapacaklarının müjdesini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2019 12:58 GÜNCELLEME 25.03.2019 12:58 GÜNCEL
Göksu'dan Alevilere cemevi müjdesi!
Göksu'dan Alevilere cemevi müjdesi!

Esenler Belediyesi Sivil Toplum Merkezi, Esenler'de faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği, Esenler Anadolu Canlar Cemevi Derneği işbirliğinde, Esenler'de "Gelin Canlar Bir Olalım" isimli program düzenlendi. Hakkı Başar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, MHP İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, sanatçı Sabahat Akkiraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SABAHAT AKKİRAZ'DAN TÜRKÜLER

Ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz'ın renk kattığı gece boyunca Alevi vatandaşlar doyasıya eğlendi. Başkan Göksu Alevilere cemevi mimari projesinin bitişinin müjdesini vererek sinevizyonda projenin mimarını izletti. Programda konuşan Göksu, Esenler'deki Alevilerin beklentileri doğrultusunda bazı talepleri ile ilgili müjde verdi. 

 

İMKANIMIZ OLDUĞU GİBİ BAŞLADIK

Cemevi için uzun uğraşlar sonucu büyük bir imkana kavuştuklarını belirten Başkan Göksu, "Bu toplantı hepimiz için çok anlamlı. Anadolu Canları Derneği Başkanımız, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal Derneği başkanlarımız çok sık zamanlar geldiler. Dostça kardeşçe sohbetler ettik. En çok konuştuğumuz konu ise bir cemevi nasıl yapılabilir sohbetiydi. Yer tesis ettiğim gün bilesiniz ki Esenler'de cemevini ben yapacağım dedim. Bu süre içerisinde elimden gelen ne katkı varsa sağladım. Ne zaman ki yer meselesini çözersem o zaman da cemevi müjdesini vereceğim diye tekrarladım. Allah nasip etti. Çok büyük emek ve uğraştan sonra Esenler büyük bir imkana kavuştu. Bu imkanlar çerçevesinde biz şuna inanırız. Yunus'un dediği vardır ya "Yaratanı yaratandan ötürü sevmek" biz bu toprakların Hacı Bayram Velisine de aşığız, Pir Sultan Abdal'ına da aşığız, biz Aşık Veysel'ine aşığız. Biz şuna inanırız. Bu topraklardan Mevlana'yı alırsanız, bu topraklardan Hacı Bayram Veli'yi alırsanız, bu topraklardan Yunus Emre'yi alırsanız, bu topraklardan Hacı Bektaş Veli'yi alırsanız, Pir Sultanı alırsanız, Aşık Veysel'i alırsanız bu toprakların ruhunu alırsınız. O zaman bu topraklar anlamsız hale gelir" diye konuştu. 

YER VERMEK YETMEZ, CEMEVİ YAPIP VERECEĞİM

Alevilere cemevi müjdesini veren Başkan Göksu, "İlk imkan doğduğunda bu işi biz halledeceğiz, Allah'ın izni ile dedim. İşte bugün bunun müjdesini vermek üzere buradayım. Benden istedikleri bir cemevi yeri verilmesiydi. Bize cemevi yeri ver diyorlardı. Ben sizi on yıl beklettim. Bugün size sadece cemevi yeri vermek olmaz. Ben cemevini yapıp vereceğim dedim. Allah nasip etti. Yerini, yurdunu her şeyini hazırladık. Mimari projesi bitti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR