Metroda başörtülü kadına taciz davasında karar çıktı

Anadolu 61. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, müşteki Kerime Pehlivan ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Atınç Manap'ın gelmediği duruşmaya, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları ile izleyiciler de katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2019 12:43 GÜNCELLEME 07.05.2019 12:49 GÜNCEL
Metroda başörtülü kadına taciz davasında karar çıktı
Metroda başörtülü kadına taciz davasında karar çıktı

Duruşmada söz verilen müşteki Kerime Pehlivan, şikayetinin devam  ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

 

 

Pehlivan'ın avukatı İsa Mesih Şahin de sanığın sabıkasının bulunduğunu  ve suç işlemeye meyilli bir kişilik olduğunu belirterek, "Müvekkile sanığın  tükürdüğü kamera kayıtlarıyla açıktır. Sözlü ve fiili tacizde bulunduğu da  açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık Atınç Manap'ın avukatı Ayşen Koçak ise müvekkilinin beraatini  istedi.

 

 

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanığın "hakaret" suçunu  müşteki Pehlivan'ın "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından  dolayı" işlediğine kanaat getirerek sanığa önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Sanığın eylemini alenen işlediği gerekçesiyle verilen cezayı 1 yıl 9  aya çıkaran mahkeme, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan ise  suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle sanık Atınç Manap'ın beraatine hükmetti.

Mahkeme, adli emanette bulunan müşteki Kerime Pehlivan'a ait siyah  renkli çarşafın da kendisine iade edilmesini kararlaştırdı.

"CEZA ALMASINDAN MEMNUNUM"

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan müşteki avukatı İsa  Mesih Şahin, "Bostancı metrosunda başörtülü bir kardeşimize dini inanışı,  düşüncesinden dolayı yapılan saldırıdan dolayı yakından tanıdığı Kerime Pehlivan  davası bugün neticelendi. Mahkeme sanığın hakaret suçundan 1 yıl 9 ay hapisle  cezalandırılmasına karar verdi." dedi.

Sanığa, Pehlivan'ın dini değerlerine yapılan hakaretten dolayı hapis  cezası verildiğini aktaran Şahin, şunları söyledi:

"Sanığa, yine TCK'nin 216. maddesi kapsamında da kamu barışını bozmaya  elverişli olmadığı için beraat kararı verildi. Tabii biz bu beraat kararı için  üst mercilerde itiraz hakkımızı kullanacağız.  Şurası çok önemli, kardeşimizin  başörtüsünden dolayı, dini inanış, yaşantısından dolayı hakaret cezasının  verilmiş olması kamu vicdanını kısmen olsa rahatlatma adına, adalet duygusunun  tesisi adına önemli bir karar."

Kerime Pehlivan'ın eşi Ömer Pehlivan da, "Fazla bir şey  söylemeyeceğim, avukatımız gerekli olan her şeyi söyledi. Gerekli itirazlarda  bulunacağız. 1 yıl 9 ay ceza almasından memnunum. Tabii itirazımız da olacak.  Artı olarak yansırsa daha mutlu oluruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan duruşmayı izlemek üzere Anadolu Adalet Sarayı'na gelen  Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri de, duruşma öncesinde "Kerime için  adalet" yazılı pankart açtı.

KADEM adına konuşan avukat Canan Sarı, toplumu ayrıştırmaya yönelik  kin ve nefret duygularıyla yapılan bu tarz olumsuz eylemlerin kişisel  özgürlüklere yönelik olması nedeniyle tehlikeli olduğunu vurgulayarak,  "Kendisinden farklı göründüğü veya düşündüğü için karşı tarafın kişisel  özgürlüğünü hiçe sayarak uygulanan şiddet eylemi, farklı olanlara gösterilen bir  tahammülsüzlük halidir." dedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bostancı  Şehit Semih Balaban Polis Merkezi Amirliğine müracaat eden Kerime Pehlivan'ın,  olay günü Bostancı Metro İstasyonunda dışarı çıkmak için asansör beklediği sırada  giyiminden ve inancından dolayı bir kişinin yüzüne tükürerek hakaret ettiğini  beyan etmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

İddianamede, sanık Atınç Manap'ın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya  aşağılama" ve "hakaret" suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle  cezalandırılması talep edilmişti.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • 43... 4 yıl önce Şikayet Et
    İcerde oturup düsünmeye çok vaktin olacak,düşünür taşinir sonundada testture giripte çikarsin inşeAllah ,kizlarin başlarini actiran üniversite rektörlerinin tesetture giris hikayelerini bizzat ikinci agizdan işitmiştim 5,6 yil önce ,beddua deyilde dua etmek lazim olumsuzluklar karsisinda
    Cevapla
  • İsmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim baş örtüsü ne uzanan eller kırılsın inşallah
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla ceza almasi lazim bu hainlerin musluman memleketinde yasayan bu ecnebilerin
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    oh olsun . Bu İslam düşmanlığı bitmedi gitti
    Cevapla
  • Abdullah Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun Kuranda Allahın hükmüyle hükmetmeyenler kafirlerdir hükmü vardır. Korkun; Allahın hükümlerine geçmek zorunludur Küfür büyüktür. Evlilik din işidir Miras din işidir Adalet din işidir Ticaret din işidir Vergi din işidir Yeme içeme din işidir Kılık kıyafet din işidir Dost düşman edinme din işidir Savaş barış müttefik olma din işidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR