'Veri petrolden daha önemli'

UMED Bilişim Akademisinde internet endüstrisi ve geleceğin teknolojileri anlatıldı. Eğitimde katılımcılara konuşma yapan mühendis Buğra Ayan, verinin önemine dair dikkati çeken bilgiler verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2019 11:46 GÜNCELLEME 26.08.2019 11:46 GÜNCEL
'Veri petrolden daha önemli'
'Veri petrolden daha önemli'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ve Trend Micro iş birliğiyle düzenlenen Bilişim Akademisi kapsamında verilen ücretsiz eğitimler devam ediyor.

 

Eğitim çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı'nda mühendis olarak görev yapan Buğra Ayan, katılımcılara sosyal medyanın tarihsel gelişimi, dijital okur-yazarlığın önemi ve yeni gelişen teknolojilerin farklı iş alanlarına yansımaları, yapay zeka ve blockchain üzerine paylaşımlarda bulundu.

YAPAY ZEKA PROJELERİ GÜNDEM OLACAK

 

Derste internetin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulunan Buğra Ayan, internet endüstrisinde makine öğrenmesi kullanılmasıyla çok uluslu internet şirketleri tarafından insanların sevinçlerinin ve hüzünlerinin manipüle edilebildiğini belirtti. Son yılların popüler konusu yapay zekanın hangi alanlarda kullanıcıların karşısına çıktığını ve yapay zekanın gelişimine karşı hangi noktalarda dikkatli olunması gerektiğini paylaşan Ayan, her geçen gün daha fazla yapay zeka projesi ile karşılaşacağımıza değindi.

VERİ PETROLDEN DAHA ÖNEMLİ

Geleceğin meslekleri hakkında bilgi veren Ayan, geleceğin veri üzerinde yükseleceğini, veri okur-yazarlığının çok önemli olduğuna değindi.  Ayan, hangi meslekte olursa olsun kişilerin veri okur yazarlığına sahip olarak inovasyon toplumuna geçişin parçası olabileceğini belirtti.

Bugünlerde verinin geleceğin petrolü olarak görüldüğünü söyleyen Ayan, petrole göre çıkarması daha kolay ve internette açık erişime sahip yüksek miktarda olması nedeniyle verinin petrolden dahi daha önemli olabileceğini vurguladı. 

Eğitimin ikinci bölümünde atölye şeklinde uygulama yapan Ayan, tüm katılımcılarla bilişime endüstrisinin kendi alanlarıyla nerede kesiştiği üzerine konuşarak, teknolojinin doğasına göre yapılması mümkün olan ve olmayan projeleri tartıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR