Denizden çıkmayan kalmadı: Darbuka, matkap, elektrikli ısıtıcı

Kadıköy'de dalgıçlar temizlik için su altına dalış yaptı. Denizden çıkarılan atıklar sergilendi. Darbuka, elektrikli ısıtıcı, matkap, kablo gibi atıkları gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2019 14:10 GÜNCELLEME 21.09.2019 14:11 GÜNCEL
Denizden çıkmayan kalmadı: Darbuka, matkap, elektrikli ısıtıcı
Denizden çıkmayan kalmadı: Darbuka, matkap, elektrikli ısıtıcı

Kadıköy İskelesi'nde "Dünya Temizlik Günü" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ işbirliğiyle dalgıçlarca su altı temizliği yaptı. 3 dalgıç su altında temizlik yapmak için denize dalarken, daha önce denizden çıkartılan atıklar ise sergilendi. 

 

 

Kadıköy İskelesi'nde Dünya Temizlik Günü çerçevesinde dalgıçlar dip temizliği yaptı. Dalgıçların 2 saat süren dip temizliğinde denizden çok sayıda şişe, matkap, kablo, elektrikli ısıtıcı, darbuka ve teneke kutu parçaları ve otomobil lastikleri çıktı. Dalgıçların su altında temizlik yapmak için denize dalarken, daha önce denizden çıkartılanlar ise sergilendi. Vatandaşlar denizden çıkanları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.



İBB Deniz Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hasan Mısır, çalışmalarla ilgili olarak, Dünya Temizlik Günü'nü kutladıklarını belirtti. Mısır, bu kapsamda Kadıköy Meydanı'nda deniz temizliği faaliyetleri yürüttüklerini, farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla deniz dibinde çıkardıkları atıkları da sergilediklerini belirtti. Bugünün önemli birgün olduğunu vurgulayan Mısır, vatandaşların deniz dibindeki kirliliği çok göremediğini, asıl kirliliğin orada olduğunu, görünmeyen kirliliği büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Denizden çıkartılan materyallerin sergisi gün boyunca Kadıköy İskelesi'nin yanında sergilenmeye devam edecek.

 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne şaşkınlığı Allah aşkına ne kadar sel oldu hiç düşünmüyorsunuz varya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR