Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kadına şiddetle mücadele için başlattıkları 'Gelincik' projesini Türkiye'ye yaymak istediklerini söyledi. Feyzioğlu, "İnşallah dört dörtlük bir proje olarak önümüze konulacak. Dün Emine Erdoğan'a bir mektup yazdım. Bu projenin kendileri tarafından sahiplenilmesini önemsiyorum" dedi.

'EMİNE ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDIM'

Ankara Barosu'nda olduğu dönemde başlattığı 'Gelincik' projesine değinen Feyzioğlu, "Bunu şimdi inşallah tüm Türkiye'ye yaymayı düşünüyoruz. Adalet Bakanı ile çok güzel bir işbirliği içindeyiz. Şiddet önleme merkezlerinin her birine bu konuda uzman, özel eğitimli, kadın hakları mücadelesine başına koymuş kıdemli kadın avukatları görevlendireceğimiz bir proje geliştiriyoruz. Sahada da onun ile birlikte mağdurun elinden tutacak, sisteme karşı mücadele edecek bir proje geliştiriyoruz. İnşallah dört dörtlük bir proje olarak önümüze konulacak. Dün Emine Erdoğan’a bir mektup yazdım. Bu projenin kendileri tarafından sahiplenilmesini önemsiyorum. Bir kadın olarak, kadına karşı şiddetin önlenmesi için kendisinin çok iyi bir mücadele vereceğine inanıyorum" diye konuştu. 

'KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE KAĞIT ÜSTÜNDE KALMAMALI'

Feyzioğlu, kadına şiddeti önleme konusunda her kesime sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, "Eskişehir’de çok kötü sonuçlanan bir örnek var. Tuğba Hanım, maalesef 23 defa dilekçe yazıp, 'Beni öldürecek, bu adam' demiş. Her seferinde sistem kağıt üzerinde üzerine düşeni yaptı; ama kadın öldürüldü. Aslında hiç kimse bir şey yapmamıştı. Didim’de de böyle bir şey var. Sahada görev yapan, jandarma, kaymakam, sosyal hizmet uzmanı, hakim, savcı her kimse bir can kurtarmak adına 'bu işi yapıyorum' sorumluluğunda yapmalı. Sadece imza atmakla bu iş kalmamalı. Emine Erdoğan’ın bu konuya hassas yaklaştığını biliyorum. Sahada görev yapan herkese teşvik unsuru olacağını biliyorum" dedi.

'İYİ OLAN KAZANSIN'

Feyzioğlu, Kayseri ve Kastamonu arasındaki pastırma rekabetiyle ilgili de "Şu anda bu rekabet kime yarıyor bilmiyorum. Ben çatı bir örgütün yöneticisi olarak taraf olmayayım. 'Kastamonu' desem, bir daha Kayseri sınırlarına almazlar, 'Kayseri' desem de bir daha Kastamonu pastırması gelmez. İyi olan kazansın demek istiyorum; çünkü hepsi çok güzel. Allah alamayana imkanlar nasip etsin. İnşallah ülkemizin ekonomisi gelişir ve refah seviyesi artar da herkes ailesine, eşine dostuna rahatlıkla ikram edebilir" diye konuştu.

KASTAMONU PASTIRMASI TOPLANTIDA

Öte yandan Kastamonu Baro Başkan Yardımcısı Hakan Marangoz, toplantıya Kastamonu pastırması getirdi. Bez torbalara konulan pastırmalar, baro başkanlarına hediye edildi. Kastamonu Baro Başkan Yardımcısı Hakan Marangoz, "Kastamonu pastırmasını getirdik. Salonda herkesin dikkatini çekti. Kayseri’ye pastırma ile gelerek, risk aldığımızı düşünüyoruz ama kimisi meydan okuma kimisi de risk aldığımızı düşünüyor. Biz bir jest ve tanıtım yapmak istedik. Son zamanlarda gündeme geliyor. Bölge için bir değer olarak getirdik. Çok şaşırıyorlar. Kayseri gibi bir ile başka bir yerden pastırma getirilmesi akla gelecek bir şey değil. Ama biz pastırmamıza güveniyoruz" dedi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • enver 22.12.2019 09:15
    önce aileler eğitilmelidir. ailede erkek çocuk ayrıcalıklı yetiştirilirse ki; babanın konumu örnek alınır, sonuç olarak bir yere varamayız. görülüyor ki uzun vadeli bir eğitim. ama bir an evvel başlamalıyız.
  • dede korkut 22.12.2019 01:27
    kadın saygıyı sevgiyi bilen Müslüman evlat yetiştirirse kadına şiddet biter
  • misafir 21.12.2019 23:55
    Kadina siddeti onlemenin tek yolu erkek cocuklari dogru yetistirecek anneler egitmettir. simarik , bencil yetistirdiginiz erkek cocuklar ileride kedinlari kendi mali zannediyor.
  • SAKIN HA! 21.12.2019 19:22
    Siyonist küreselciler "kadına şiddeti" ön plana çıkararak, ailelerin dağıtılması, evliliğin ortadan kaldrılması, insanların yalnızlaştırılması, insani değerlerin ortdan kaldırılması için hazırladıkları planlar, kanunlaştırılması için bütün dünyada hükumetlere dayatılıyor. Ülkemizde de yine kadınlar üzerinden ve yine bir kadın kullanılarak kanunlaştırılmak isteniyor. Bunun altına imza atmak ülkeyi Siyonistlere teslim etmekten çok daha tehlikelidir. Çünkü bir milletin insani değerlerini ortadan kaldırırsanız, millet, vatan, bayrak ve devlet kavramları anlamını yitirir. Bu da devletin sonu olur.
  • Veliiii 21.12.2019 18:37
    Tum erkekleri idam edelim.siddet biter.yada hadim edelim erkek kalmaz ise siddet de biter...
Daha fazla yorum görüntüle