Rekor Edirne'de... Türkiye genelinde 441 bin kişi yakalandı

EDİRNE'de bu yıl içinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçak geçmek isteyen 123 bin 377 düzensiz göçmen yakalandı. Geçen yıl 74 bin 824 bin göçmenin yakalandığı kentte bu yıl sayı rekor seviyeye ulaştı. İl Göç İdaresi'nin verilerine göre, Türkiye genelinde ise yakalanan düzensiz göçmen sayısı da 441 bin 532'ye ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2019 11:12 GÜNCELLEME 25.12.2019 11:15 GÜNCEL
Rekor Edirne'de... Türkiye genelinde 441 bin kişi yakalandı
Rekor Edirne'de... Türkiye genelinde 441 bin kişi yakalandı

Yaşadıkları ülkelerdeki savaş, yoksulluk ve çeşitli nedenlerle daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen düzensiz göçmenler, Türkiye'de en önemli geçiş güzergahı olarak Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır Edirne'yi seçiyor.

Edirne'de 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Hudut Kartalları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü üyeleri ile kaçak göçmenlerin yasadışı yollardan geçişlerini önlemek için sıkı güvenlik önlemleri alarak, sık sık operasyonlar düzenliyor. 

EDİRNE'DE REKOR YAKALAMA

Göç İdaresi'nin verilerine göre, 123 bin 377'si Edirne'de olmak üzere 1 Ocak'tan bu yana Türkiye'de 441 bin 532 düzensiz göçmen yakalandı. Geçen yıl 74 bin 824 düzensiz göçmenin yakalandığı Edirne'de, bu yıl yakalanan 123 bin 377 göçmen ile tüm zamanların rekor seviyesine ulaşıldı. Edirne'de yakalanan 123 bin 377 kişiden ilk sırayı 33 bin 154 kişiyle Pakistanlılar alırken, onları 26 bin 61 kişiyle Afganlılar, 11 bin 722 kişiyle Bangladeş, 52 bin 440 da diğer uyruklular aldı.

YUNANİSTAN, DARP EDEREK GERİ GÖNDERDİ

Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçen göçmenlerden bazıları ise bu ülkenin güvenlik güçleri tarafından darp edilip, para ve eşyaları alındıktan sonra zorla Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye geri itiliyor.

Daha iyi yaşam koşulları için Afganistan'dan çıktığı umut yolculuğunda geçtiği Yunanistan'da yakalanan Kamalel Nezi (22), Yunan polislerinin kendisini darp ederek zorla Türkiye'ye deport ettiğini söyledi. Yunan polislerinin üzerlerindeki paraları ve cep telefonlarını alarak bota bindirip Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye'ye gönderdiğini anlatan Nezi, "Afganistan'dan Almanya'ya gitmek için Yunanistan'a geçtim ve orada beni yakaladılar.

Beni bir kampa getirdiler

Burada çocukların da bulunduğu 35-40 kişilik bir grup halinde, cep telefonlarımızı, paralarımızı alıp bizi bota bindirip zorla Türkiye'ye ittiler. Üzerimizde sadece kıyafetlerimiz kalmıştı. Türkiye bize çok iyi davrandı.

Bize sıcak çorba verdiler. Yunanistan'da bizi dövdüler ve bize hiç yiyecek vermediler. Türk yetkililere çok teşekkür ediyoruz, bize çok iyi davranıyorlar. Biz toplam 35 kişiydik" dedi.

Edirne'de Yunanistan ve Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmek isterken yakalanan düzensiz göçmenler, güvenlik güçlerindeki soruşturmalarının ardından İl Göç İdaresi'ne teslim ediliyor. Burada tüm ihtiyaçları karşılanan göçmenler, işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderiliyor.

 

 

YORUMLAR 5
  • Ugr Btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın gitsinler
    Cevapla
  • DiyarıHasretli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bırakın gitsinler. Avrupanın batışı ve bakış açısının değişmesi için sınırların açılması şart.
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne Edirneden gideni yakalıyorsunuz, Karstan gelenleri yakalayın. Bırakın Edirneden giden gitsin. Yunan efeleniyor, Avrupa efeleniyor biz ise onları bir çırpıda yıkacak olan göçmen sorununu hallediyoruz. Onlar ne yapıyorlar rahatlıktan tekrar birleşip bize saldırıyorlar. Ülkedeki istikrarı bizdeki ispiyoncu CHP liler sayesinde bahane edip Wolksvagen yatırımına engel oluyorlar. BİZ GÖÇMENLERİN SON DURAĞI OLDUĞUMUZ MÜDDETÇE İÇİMİZDEKİ VE DIŞIMIZDAKİ HAİNLER DAHA ÇOOK SALDIRIRLAR. Aklın yolu bir SALIN GİTSİNLER gideni ne tutuyorsun kardeşim.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    edirne bırak gitsinler niye yakalıyorsunuz
    Cevapla
  • Karamanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalana git demem gidene kal demem salıverin gitsinler neden turatarsınız ki,
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR