Ali Babacan'dan Demirtaş açıklaması

Ali Babacan, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye istedi. İki ismin de tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Babacan, "Demirtaş'ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2019 13:52 GÜNCELLEME 27.12.2019 13:52 GÜNCEL
Ali Babacan'dan Demirtaş açıklaması
Ali Babacan'dan Demirtaş açıklaması

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, T24'ten Şirin Payzın'a konuştu. Babacan, cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye istedi. 

 

 

"Demirtaş'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini" söyleyen Babacan şu ifadeleri kullandı:

Tutuksuz yargılanmalılar. Demirtaş'ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset  içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım.

 

Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP'liler, terörist Murat Karayılan'la birlikte.

BABACAN'IN TAHLİYE İSTEDİĞİ DEMİRTAŞ: APO'NUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

Selahattin Demirtaş, 2012 yılında meydanlardan, "Apo'nun heykelini dikeceğiz" diye mesaj veriyordu. Demirtaş, Mardin Kızıltepe'de düzenlediği mitingde şunları söylemişti:

Fedakar halkımıza günlerdir, haftalardır alanlarda ve meydanlarda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz gelmeden önce yanılmıyorsam sizlere bir müdahale olmuş. Buna ilişkin şunu belirtmek istiyorum. Demişler ki 'Öcalan'ın posterini asamazsınız.' Onu diyenlere açıkça sesleniyorum; 'Kürtler'in katili' Kenan Evren heykelini dikebiliyorsunuz da Kürt halkı önderinin posterini niye asamıyorlar. Siz Kenan Evren'in indirmek istemiş, Kürtler'in katili Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesine okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerde asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın.

YORUMLAR 292 TÜMÜ
  • Seli m 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Babacan sizler nasıl bir karektere sayipsiniz gerçektende sizlere güvenip de bu ülke enam et edilemez çünkü bu ülkeyi nekadar terör odakları varsa peşket cekersiniz oda yetmez abd yi getirirsiniz çünkü sizler davanıza ihanet etmiş insanlarsınız daha sizlere den ne beklenir ki
    Cevapla
  • Yazıklar olsun sana 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten size bu vatan haram
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    afferin lan babacan , terörist sever bi sen eksiktin,afferin,ferasetsiz
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Babacan hdp nin başına geçiversen daha iyi olur ..Ulan bunlar .menfeat için .vatanını satan insanlar.
    Cevapla
  • Gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan aşağılık herif çok yanılmışız seni adam sandık, daha fazla luzumsuzluga girme kes sesini otur yerinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR