İran'ın dini lideri Hamaney'in temsilcisinden Doğu Perinçek'e ziyaret

İRAN Dini Lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Seyyid Hesen Amili, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2020 17:00 GÜNCELLEME 06.01.2020 17:01 GÜNCEL
İran'ın dini lideri Hamaney'in temsilcisinden Doğu Perinçek'e ziyaret
İran'ın dini lideri Hamaney'in temsilcisinden Doğu Perinçek'e ziyaret

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Perinçek, “Amerika Birleşik Devletleri, bu kahramanımızı şehit ederek, çok büyük bir belanın içine girmiştir. Bütün Batı Asya'yı ayağa kaldırdı Amerika. Hatta, kendi müttefiklerini bile karşısına almış durumdadır. Biz İran'ın direnme gücüne, kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

 

 

"ABD BU KAHRAMANI ŞEHİT EDEREK ÇOK BÜYÜK BİR BELANIN İÇİNE GİRDİ"

İran milletinin acısını yürekten paylaştıklarını dile getiren Perinçek, “Kasım Süleymani devrim muhafızları Kudüs komutanı, hepimizin şehidi. Cümlemizin şehidi. O büyük bir kahramandı ve hepimizin güvenliği, huzuru, barışı için kendini feda etti. Bize büyük bir kahramanlık örneği, mirası bıraktı. Burada ihtiramla, saygıyla anıyoruz ve İran milletimizin bütün insanlığı, bütün Müslüman dünyasının acısını yürekten paylaşıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bu kahramanımızı şehit ederek, çok büyük bir belanın içine girmiştir. Bütün Batı Asya'yı ayağa kaldırdı Amerika. Hatta, kendi müttefiklerini bile karşısına almış durumdadır. Biz İran'ın direnme gücüne, kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

 

 

"TÜRK DEVLETİ, TÜRK MİLLETİ İRAN İLE BERABER OLACAKTIR"

Perinçek, "Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Bütün tarih bize bunu gösteriyor. Şimdi de Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Biz beraberiz, kardeşiz bu vatan sizin vatanınız, İran da bizim vatanımız. Hepsi bizim ortak vatanımızdır. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Büyük bir şehidimiz var, Allah rahmet eylesin onu toprağa verdik ama o şehidimiz bize o kadar büyük bir iz, ışık bıraktı ki, gelecekte Batı Asya Amerika'dan temizlenecek. Amerika defolup gidecek. Irak meclisinin dün aldığı karara 'helal olsun' diyoruz. Ve darısı diğer ülkelerin başına. Türk devleti, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti İran ile beraber olacaktır. Sizi burada görmek bize cesaret, umut verdi. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"40 YILDIR DAYANIYORUZ BUNDAN SONRA DA DAYANACAĞIZ"

Seyyid Hesen Amili ise tüm İslam ülkelerinden destek beklediklerini dile getirerek, “Amerika, dünyanın gördüğü en kötü rejim. Suriye'de 400 bin kişi öldürüldü, Irak'ta 300 bin kişi öldürüldükten sonra boğulmuş. Biz kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. 40 yıldır dayanıyoruz, bundan sonra da dayanacağız. İslam ülkelerinden de beklentimiz bu hedefte bizimle olmaları" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Nizam-i 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu bey ve İran görüşmesinde İran bayrağı var fakat Türkiye Cumhuriyeti bayrağı yok..doğu Perinçek Rusya nin Türkiye sefiridir..bu görüştüğü iranli kişi de rusyanin adamıdır..Amerika neyse Rusya da aynıdır..bizim devletimiz bize yeter..Nizam-i alem ilahi KELİMETULLAH..
    Cevapla
  • seldur 4 yıl önce Şikayet Et
    Pers ne zaman Türkle beraber olmuş perinçek anlatta bilelim.İran suriye de cinayette ABD ile yarışıyor.Biraz tarih çalış perinçek Osmanlı doğuda hep pers fitnesiyle uğraşmış
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    duuuuuuur Sen ve Senin gibiler İran'nın yanında olur
    Cevapla
  • evladi fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    hala zahiri bakiyorsunuz perincekin bu ülkedeki en önemli derindevletin adamlarindan oldugunu göremiyorsunuz perincek bir dagda pkk ile bir cenevrede ermeni diasporasinin karsisinda bir reisin yaninda bir bahcelinin arkasinda.bu adam kominist felan deyil mit in ta kendisi
    Cevapla
  • cekaa 4 yıl önce Şikayet Et
    derin devlet perinçek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR