Kaldırıma park eden sürücüleri zabıta uyardı: Yayalara saygılı olun

İzmir'in Buca ilçesinde zabıta ekipleri, kaldırım işgali yapan araçları kayıt altına alırken belgelenen araçlara ceza yerine uyarı yapan ekipler, otomobil sürücülerine tekrar kaldırım işgali yapması halinde 395 TL ceza kesileceğini bildirdi. Ayrıca, sürücüler yaya haklarına saygılı olmaları konusunda uyarıldı

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2020 00:30 GÜNCELLEME 22.01.2020 00:32 GÜNCEL
Kaldırıma park eden sürücüleri zabıta uyardı: Yayalara saygılı olun
Kaldırıma park eden sürücüleri zabıta uyardı: Yayalara saygılı olun

Yeni formüller üreterek kentin trafik düğümünü kökten çözmek için adımlar atan Buca Belediyesi, yaya trafiğine engel olan unsurlar için çalışmalarını hızlandırdı.

 

PLAKALAR ALINDI

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç'ın talimatıyla harekete geçen zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde kaldırım işgali yapan esnafın yanı sıra araçlar için de özel denetim çalışması başlattı.

Buca'nın tüm bölgelerinde dönüşümlü olarak gerçekleştirilmeye devam edecek çalışma kapsamında ekipler, yaya kaldırımları üzerine park eden araçları teker teker tespit etti. Tespit edilen araçları fotoğraflarla belgeleyerek plakalarını kayda geçiren ekipler, yasal işlem başlattı.

 

 

YAYA HAKLARINA SAYGI

Ekipler, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu Gereği kaldırım üstüne park eden araçlara ceza yazmadan önce uyarı bildirimi bıraktı. Kayıt altına alınan otomobillerin sürücülerine, Buca sınırları içerisinde tekrar kaldırım işgali yapmaları halinde 395 TL para cezası uygulanacağı ifade edildi. Sürücülere yaya haklarına saygılı olmaları konusunda bilgilendirme yapan zabıta ekipleri, uyarının tek seferlik olduğunu vurguladı.

 

YORUMLAR 5
  • Alican. 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygulamanın adil bir şekilde tüm Türkiye de uygulamaya konulabilmesi dileği ile. Ceza miktarı azda olsa süreklilik arz edip plaka üzerine yazılmalı.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    ücretsiz katlı otoparklar yapılsın milletin ayağı alışır sonrada yavaş bir ücret politikası ile ücretlendirilir bu kadar basit
    Cevapla
  • adıyaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım Adıyaman'a bir el atsanız.
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    park sorununa bir çare bulmadan bu girisim elbette ki sonuçsuz kalacaktır. kaldı ki kaldırımı olmayan sokak ve caddeler için acaba belediye kendisine ceza kesecekmi . yayalara saygı diyoruz ya.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    guzel
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR