29 Ocak 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

SKANDAL ANLAŞMA AÇIKLANDI
Sözde Ortadoğu Barış Planı'na dünyadan tepki yükseldi.
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI DONALD TRUMP İLE İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU, ‘SÖZDE ORTADOĞU BARIŞ PLANINI’ KAMUOYUNA DUYURDU. SKANDAL BARIŞ PLANINA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, RUSYA, ALMANYA, İRAN VE TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİLER GELİRKEN, SUUDİ ARABİSTAN ANLAŞMAYI DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI. FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS İSE, “KUDÜS SATILIK DEĞİLDİR, ANLAŞMAYI REDDEDİYORUZ” DEDİ. 

ERDOĞAN'DAN ABU DABİ ÇIKIŞI
"Hafter'in arkasında Abu Dabi destekli lejyonerler var."
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE SENEGAL CUMHURBAŞKANI MACKY SALL ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ. HAFTER İLE İLGİLİ DE KONUŞAN ERDOĞAN, "WAGNER DİYE BİR GÜÇ VAR ARKASINDA. HAFTERİ AYAKTA TUTAN, ABU DABİ YÖNETİMİNİN PARASINI SAĞLADIĞI BU LEJYONERLER" DEDİ. 

MAARRATÜNNUMAN'I ELE GEÇİRDİLER
MSB, gözlem noktaları tehlikeye düşerse karşılık verileceğini duyurdu.
RUSYA DESTEKLİ ESED REJİM GÜÇLERİ, İDLİB'İN EN BÜYÜK İLÇESİ MAARRATÜNNUMAN'I, ELE GEÇİRDİ. SALDIRILAR NEDENİYLE TÜRKİYE SINIRINA SON 24 SAATTE 39 BİN SİVİL GÖÇ ETTİ. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI GÖZLEM NOKTALARININ TEHLİKEYE DÜŞMESİ DURUMUNDA KARŞILIK VERİLECEĞİNİ DUYURDU. 

İSRAİL'DE 'İLHAK' OYLAMASI
Ürdün vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin ilhakı 
İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU, İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'DA YER ALAN ÜRDÜN VADİSİ VE YASA DIŞI TÜM YAHUDİ YERLEŞİM BİRİMLERİNİN "İLHAKININ", PAZAR GÜNÜ MECLİS'TE OYLANACAĞINI AÇIKLADI. 

HAMAS'TAN SERT TEPKİ
"Silahlarımızı hiçbir güç elimizden alamaz."
SÖZDE ORTADOĞU BARIŞ PLANININ DUYURULMASI SONRASINDA HAMAS SÖZCÜSÜ HAZİM KASIM, “GAZZE’NİN SİLAHSIZLANDIRILMASI SÖZLERİ KURUNTUDAN İBARET. DİRENİŞ GRUPLARININ ELİNDEKİ SİLAH MEŞRUDUR, HİÇBİR GÜÇ BUNLARI ELİMİZDEN ALAMAZ” DEDİ. 

KÜBA'DA KORKUTAN DEPREM
7.7 büyüklüğünde deprem sonrasında tsunami uyarısı yapıldı.
KÜBA'DA 7.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ. KÜBA'DAKİ ŞİDDETLİ DEPREMİN ARDINDAN JAMAİKA, KÜBA VE CAYMAN(KEYMIN)'DA TSUNAMİ ALARMI VERİLDİ. 

WOLKSWAGEN AÇIKLAMASI
Türkiye yatırımını yılın ilk yarısında tamamlayacağı duyuruldu.
CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİ BAŞKANI ARDA ERMUT, YAPTIĞI AÇIKLAMADA VOLKSWAGEN’İN TÜRKİYE YATIRIMINI, YILIN İLK YARISINDA TAMAMLAYACAĞINI SÖYLEDİ. 

EKONOMİDE VİRÜS ETKİSİ
Honda, Toyota, Samsung, Apple gibi şirketler üretimleri durdurdu.
ÇİN’DEKİ VİRÜS SALGINI EKONOMİYİ DE ETKİLEDİ. SALGININ YAŞANDIĞI KENTLERDEKİ FOXCONN, SAMSUNG, HONDA VE TOYOTA GİBİ BÜYÜK MARKALARIN ÜRETİM TESİSLERİ KAPANMAYA BAŞLADI. AYRICA VİRÜS SEBEBİYLE IPHONE ÜRETİMLERİNİN DE ERTELENMESİ BEKLENİYOR. 

YARIN BAŞLIYOR
EMITT Fuarı'nın, Türkiye'ye 4 milyar TL bırakması öngörülüyor.
YARIN İSTANBUL’DA BAŞLAYIP 4 GÜN SÜRECEK EMITT FUARI’NDAN, 4 MİLYAR LİRALIK İŞ ANLAŞMASI BEKLENİYOR. FUARA BU YIL 50 ÜLKEDEN 1000’İN ÜZERİNDE FİRMA VE 60 BİN ZİYARETÇİNİN GELMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR. 

SARACCHİ VE FALCAO ŞOKU
Sakatlanan Falcao ve Saracchi en az 2 hafta yok.
GALATASARAY, MARCELO SARACCHİ VE RADAMEL FALCAO’NUN SAĞ UYLUK ADALE GRUBUNDA ORTA DÜZEYDE ZORLANMA VE KANAMA TESPİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI. İKİ YILDIZIN EN AZ 2 HAFTA SAHALARDAN UZAK KALMALARI BEKLENİYOR. 

OĞUZHAN FEYENOORD'DA
Feyenoord ile anlaşan Oğuzhan Hollanda'ya gitti.
BEŞİKTAŞ'IN FEYENOORD İLE KİRALIK ANLAŞMASINA VARDIĞI OĞUZHAN ÖZYAKUP, İMZAYI ATMAK İÇİN HOLLANDA'YA GİTTİ. HAVALİMANINDA AÇIKLAMALARDA BULUNAN OĞUZHAN, "SERGEN HOCA İLE DÜN AKŞAM KONUŞTUK. ONUN DA GÜZEL FİKİRLERİ VARDI AMA KARARIMI ÇOK ÖNCEDEN VERMİŞTİM. İNŞALLAH BU ANLAŞMA İKİ TARAF İÇİN DE İYİ OLUR" SÖZLERİNİ KULLANDI. 

CÜNEYT ÇAKIR LİSTEDE YOK
FIFA, 2022 Dünya Kupası için çağırdığı listeye Çakır'ı almadı.
CÜNEYT ÇAKIR, FIFA'NIN 2022 DÜNYA KUPASI İÇİN ÇAĞRI YAPTIĞI HAKEMLER LİSTESİNDE YER ALMADI. CÜNEYT ÇAKIR'IN LİSTE DIŞI KALMASININ YAŞ HADDİNDEN DEĞİL, PERFORMANSINDAN KAYNAKLANDIĞI İDDİA EDİLİRKEN, KONUYLA İLGİLİ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDAN HER HANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI. 

 

Spiker: Gamze TÜRK


Kurgu: Hüseyin BİÇE

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Hacivat 29.01.2020 22:04
    Daha büyük toplu öldürücü silaha ihtiyac var ister bioloji ister nükleer silah ne gerekiyorsa yapilmali savas basladinda yok olacak sekilde vurulmali acele edilmeli savas kapida bu haydutlar daha cok kan akitacak
  • Tarık 29.01.2020 21:17
    Fitne ateşine bir odun daha atıldı, yanan yine islam diyarı olacak besbelli. Ama Rabbim planları bozandır, Onun dediği olacaktır , gerisi boş
  • Gurbetci 29.01.2020 20:56
    Saudi denen münafık araplar o kabeye kurban olsunlar. Kâbe onları çarpsın
  • Vatansever 29.01.2020 16:59
    Suudiarabistan başta olmak üzere bae,mısır vb. Satinalinmis işbirlikçi idareciler o memleketin halklarini temsil etmiyorlar, acilen gönderilmeli ler.
  • seyid osman 29.01.2020 14:30
    işte dünyanın sonunu getirecek gelişme tamda yerinden başladı 15 ila 20 yıl içinde büyük bir savaş olacak dünya savaşı kaosların ortasında bir dünya olacak çok kan akacak ülkeler parçalanacak ama TÜRKLER YENİDEN BİRLEŞİP DEVLETİNİ OLUŞTURACAK DÜNYA ya hakim olacak olan adalet KIZIL ELMA 40 yıl SÜRECEK ADALET SONU YİNE HÜSRAN HERŞEY ÖLECEK ÖLÜM bile ölecek artık asla ölüm olmayacak ölecek kimse kalmayacak ortadoğu ve museviler israilliler işte fitil işte ateş ister yak ister ısın sonun başlangıcı TRUMP ATEŞ ÖNCE elinde olanı yakar