Yargıtay'tan emsal boşanma kararı: Eşinden tiksinmek tazminat sebebi

Yargıtay, İstanbul’da yerel mahkemenin eşit kusurlu olduklarına dair kararını bozdu, kocanın maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 06:32 GÜNCELLEME 03.02.2020 06:38 GÜNCEL
Yargıtay'tan emsal boşanma kararı: Eşinden tiksinmek tazminat sebebi
Yargıtay'tan emsal boşanma kararı: Eşinden tiksinmek tazminat sebebi

İstanbul'da Ş.A., kocası N.A'nın kendisiyle ve ailesiyle ilgilenmediği gerekçesiyle boşanma davası açarak 150 bin TL maddi ve manevi tazminat talep etti.

 

KADININ ŞİKAYETİ

İstanbul Anadolu 9. Aile Mahkemesinde görülen davada Ş.A. "Bana çingene, mahalle karısı, kültürsüz ve seviyesiz gibi sözler söyleyerek sürekli aşağılıyordu. Sık sık alkol alıp evdeki sehpayı duvara vuruyordu ya da televizyonu kırıyordu. Teyzesiyle yaptığı konuşma sırasında 'benden tiksindiğini ve benimle arabaya bile binmek istemediğini' söylediğini duydum" dedi.

 

KOCANIN SAVUNMASI

Koca N.A. ise mahkemede "Ufak tefek kırgınlıklar olmakla birlikte hiçbir zaman Ş.A'ya karşı kötü bir davranışım olmadı. Şayet aksi olsaydı bu durumun adli kayıtlara yansıması gerekiyordu. Evle ve çocukla ilgilenmediğim iddiaları doğru değil. Hastalığım sırasında karım benimle ilgilenmedi" ifadelerini kullandı.

YEREL MAHKEMENİN KARARI

Her iki tarafın iddialarını dinleyen yerel mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Ancak mahkeme, boşanmaya yol açan olaylarda tarafların eşit kusurlu olduğu gerekçesiyle, kadının maddi ve manevi tazminat taleplerini reddetti.

TEMYİZE GİDİLDİ VE SON KARAR VERİLDİ

Karar, Ş.A. tarafından temyiz edildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yüksek Mahkeme'nin kararında şu tespitler yer aldı: Eşinden tiksindiğini söyleyen erkeğin kadına nazaran daha fazla kusurlu olduğunun kabulü gerekmektedir. Bu sebeple davacı kadın için uygun bir miktarda maddi ve manevi tazminat belirlenmelidir.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • ...... 4 yıl önce Şikayet Et
    Erkeklerin bir an önce ahlaklarini düzeltmesi gerekir Evlendikten sonra erkeğin eşine baskı yaptığı gerçektir. Mahkeme kararı doğrudur ya da yanlıştır demiyorum Bunu kısacık haberden anlayamayız Ama erkeklerin ahlakını düzeltmesi şart Önce erkekler bozuldu sonra da kadınlar Önce erkekler kendini düzeltecek ki kadınlar kendiliğinden düzelir
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    erkek hasta olunca kadına bakmamış ne önemi var... erkek tiksindiğini söylemiş neeeee ! nasıl söyler nasıl böyle birşey yapar asın bu erkeği bu erkek hemen içeri alınmalı .. ha bu ara bende erkeğim Allah korusun iyi günümde yanımda kötü günümde bana bakmayacak kadından bende tiksinirim ... çünkü bu tiksinç birşey
    Cevapla
  • Neden ki 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemmen bir kanun yada bir yönetmelik çıkarın Aile hayatını bitirmek üzeresiniz ve farkında değilsiniz.
    Cevapla
  • Karagöz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadının beyanı doğrudur canım.. Adamın da hiç kusuru yoktur!! Oyuncak ettiler be..
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep öyle olur zaten bu kadınların hiç kusuru yokmu yani çocuk küçükken sorun yok ama çocuklar büyüyüp de kendilerine bakacak hale geldikden sonra onlarıda arkasına alıp saldırıya geçiyorlar iyi olan adam bir anda kötü olup çıkıyor nedense yıllarca beraber yaşamışlar sorun olmamış ama iş rahata ereceği zaman hemen yan çiziyorlar bence bu kadınların böyle yapmaya hiç hakkı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR