RTÜK Başkanı Şahin'den cezalarla ilgili açıklama!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, televizyonlara verilen son cezaların, gazetecilerin soruları sebebiyle değil, halkı yanıltan, korku ve paniğe sevk eden yorumları ile eleştiri sınırlarını aşan sözleri nedeniyle uygulandığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2020 18:26 GÜNCELLEME 07.02.2020 18:29 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin'den cezalarla ilgili açıklama!
RTÜK Başkanı Şahin'den cezalarla ilgili açıklama!

Şahin, yaptığı açıklamada, Üst Kurul tarafından verilen son cezalara ilişkin bazı medya organlarınca halkı yanıltan yanlı haberler yayınlandığını belirtti. 

 

 

"Cezalar, gazetecilerin soruları sebebiyle değil, halkı yanıltan, korku ve paniğe sevk eden yorumları ile eleştiri sınırlarını aşan sözleri nedeniyle verilmiştir" ifadesini kullanan Şahin, kararın, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. maddesinde yer alan 'tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır...Haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz' hükmüne göre alındığını kaydetti.

RTÜK, son olarak, sunucu Fatih Portakal'ın ifadeleri nedeniyle FOX TV'ye, deprem yayınları nedeniyle de Halk TV, KRT, Tele 1, TV 5 ve Habertürk'e idari para cezası yaptırımı uygulamıştı. 

 

 

YORUMLAR 5
  • sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    vallahi bu diziler yüzünden evimde huzur kalmadı,ahlaksızlık inançsızlık diz boyu,yeter artık iğrenç bir hal aldı,
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    fox tv de sunulan bir yemek yapma yarışması var burada sadece israf ve yarışmayı kazanmak uğruna nimete saygısızlık var bu program yasaklansın
    Cevapla
  • berkan 4 yıl önce Şikayet Et
    evet cok dogru ben sinir oluyorum bu programlara
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    fox tv yi tamamen kapatin zaten haberinden tut dizilerine kadar toplumun ahlak degerliryle dalga geciyor
    Cevapla
  • Adınızı Yazın 4 yıl önce Şikayet Et
    Milleti cinsiyetsizlik , ahlaksızlık , hayasızlık , inançsızlık , cinayet vb. ahlâka aykırı durumlara sürüklemek isteyen dizi ve filmlere bu dizi ve filmleri yayınlayan kanalları kapatın .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR