RTÜK Başkanı Şahin'den korona virüs açıklaması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, paylaşılan sahte belgelerin toplumu yersiz bir endişeye ve korkuya sevk ettiğini belirterek, "Üst Kurulumuz, 6112 sayılı Kanun gereği yayınları titizlikle izlemektedir. Bahse konu ihlaller durumunda gerekli müeyyide kararlarımızı uygulayacağız. Yayıncı kuruluşlarımızın bu hususlara ilişkin azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2020 14:26 GÜNCELLEME 17.03.2020 14:50 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin'den korona virüs açıklaması
RTÜK Başkanı Şahin'den korona virüs açıklaması

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından korona virüs salgınına yönelik açıklamalarda bulundu.

Şahin, paylaşımında, "Koronavirüs salgını maalesef ülkemizi etkilemeye devam etmektedir. Bu konuda verilen haberlere ve yayınlarda yapılan değerlendirmelere ilişkin bazı uyarıları zorunlu görüyorum. Devletimiz, hastalığa karşı gereken tüm tedbirleri ciddiyetle almaktadır. Sağlık Bakanlığımız ve ilgili tüm makamlar başarılı önlem prosedürlerini ivedi olarak ülke genelinde yerine getirmektedir. Medya da sorumlu yayıncılık yapmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Bilimsellikten uzak ve resmi mahiyet taşımayan haberler ve paylaşılan sahte belgelerin toplumu yersiz bir endişeye ve korkuya sevk ettiğini ifade eden Şahin, "Buna tahammül edemeyiz. Bilim Kurulu’nun ve Bakanlığın haricinde güvenilir olmayan kaynaklardan gelen bilgilerin araştırılmadan aktarılması, asılsız iddiaların vatandaşlara yansıtılması kabul edilemez. Üst Kurulumuz, 6112 sayılı Kanun gereği yayınları titizlikle izlemektedir. Bahse konu ihlaller durumunda gerekli müeyyide kararlarımızı uygulayacağız. Yayıncı kuruluşlarımızın bu hususlara ilişkin azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" dedi.

 

 

YORUMLAR 5
  • elif 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım sizi gökte ararken yerde bulduk...şu dizilere Allah rızası için bir el atın .rezillik diz boyu ..
    Cevapla
  • ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    birçok dizi aile yapımızı dinamitliyor tedbir bekliyoruz.. acil
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    ey devlet yetkilileri , watsap hattı kurun da şikayetleri ,gördüklerimizi ihbar edelim size
    Cevapla
  • Abdulkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tahammül edilemeyen o kadar çok dizi var, neden onları görmezden geliyorsunuz, ahlaksızlık tavan yapmış kimin eli kimin cebinde belli değil ısrarlanyenisini yapıyorlar ama onlara gık yok.. Yazık
    Cevapla
  • yalanmı değil 4 yıl önce Şikayet Et
    erotizmden farkısz zina ve fuhuş içki nin özendirlidği türk islam aile yapısnı bozmak için yapılan bu dizi ve pragramlara nasıl tahammül ediyorsun işte bu nüsibet bu ahlaksızlığın getirdiği şey
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR