İçişleri Bakanlığı'ndan kritik karar! 81 ile gönderildi, geçici süreyle yasaklandı

Bakanlık, Valiliklere gönderdiği yazıyla vatandaşların toplu olarak katıldığı asker uğurlama törenlerinin Koronavirüs salgın riskini artıracağı için, bu faaliyetlerin, geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesi için İl/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara duyurulmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2020 13:11 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:22 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı'ndan kritik karar! 81 ile gönderildi, geçici süreyle yasaklandı
İçişleri Bakanlığı'ndan kritik karar! 81 ile gönderildi, geçici süreyle yasaklandı

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili  bir yazı gönderdi. Bakanlık, valiliklerden  askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak biraraya  gelmesi Koronavirüs salgını riskini artıracağı için bu faaliyetlerin geçici süreyle  gerçekleşmesine izin verilmemesini istedi.

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen yazıda  Koronavirüs (Kovid-19) salgınından; vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşların toplu olarak bulundukları bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer vb toplantıların geçici süreliğine ertelenmesi olmak üzere bir çok farklı tedbir alındığı hatırlatıldı.

Yazıda, alınan tedbirlere ilave olarak; askere alma süreci kapsamında, askere gidecek olan vatandaşlar  için toplu olarak askere uğurlama törenlerini düzenlendiği, bu durumun ise salgın riskini artıracağı değerledirildiğinden, bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine gerçekleşmemesi  gerektiği belirtildi.

Valiliklerden, bu kapsamda anılan faaliyetlere geçici süreyle izin verilmemesi için İl/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara  duyurulması, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması istendi.

ÖNCESİNDE UYARI YAPILMIŞTI

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün ülkede yayılmasının engellenmesi için asker uğurlamalarında sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiği uyarısını yapmıştı. 

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz." ifadelerine yer verilmişti. 

 

 

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirde İYİLİK vardir.
    Cevapla
  • ben de haklıyım 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen yasaklanmalı. Bu zamana kadar devam etmesi yanlıştı zaten. Salgın olmasa bile ilkel davranışlar sergileniyor bu tür uğurlama törenlerinde. Resmen terör estiriyorlar.
    Cevapla
  • rasim 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse bu isi ciddiye almiyor insallah sonu hayirli olur bu gidisle toplu olumler baslar neden turk milleti kendini eve kapatmiyor butun dunya kendini eve kapatti bizim kendini bilmezler sokakta geziyor sonu cooook kotu
    Cevapla
  • Samsun'lu 4 yıl önce Şikayet Et
    sokağa çıkma yasağı gelmezse İtalya'dan farkımız olmaz aksine İtalya'yı bile sallayıp geçeriz...
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aytaç yalman irandan geldikten sonra neden karantinaya girmedi, sözcü vecumhuriyet gazeteleri neden irandan geldiğini gizledi,iranda bulunma sebebi neydi, bu af kanunu neyin nesi, bazıları neden sıkı yönetim istiyorda avrupadan gelenlere sıkı karantina istemiyor? Yine birileri hareketlendi!
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz. Sokağa çıkma yasağını fırsat bilip darbe yapma niyetinde olabilirler. 15 temmuz darbe girişiminde halk sayesinde başaramadılar şimdi halkı içeride tutup darbeye yeltenebilirler. Belediyelere elektrikleri kesmesinler talimatı verdim diyen kasetçi müdürde olayın içinde. Darbe kalkışması durumunda belediyeler yoluyla elektik ve iletişim sistemlerini kapatıp darbecilere destek olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR