Türkiye onu konuşuyor! Bakan Koca koronadan nasıl korunuyor?

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını Türkiye'de de 9 can aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte herkes tarafından büyük takdir topladı. Peki, ölümcül virüsle mücadelede halkı ilk andan itibaren bilgilendiren Bakan Koca, koronavirüsten nasıl korunuyor? Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, Bakan Koca'nın koronavirüsle nasıl mücadele ettiğini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2020 11:34 GÜNCELLEME 22.03.2020 07:12 GÜNCEL
Türkiye onu konuşuyor! Bakan Koca koronadan nasıl korunuyor?
Türkiye onu konuşuyor! Bakan Koca koronadan nasıl korunuyor?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya üzerinde binlerce insanı öldüren koronavirüs salgını Türkiye'de de 9 can aldı ve 670 kişiye bulaştı. 

 

Türkiye'nin ilk günlerden itibaren aldığı önlemlerle bu rakamları olabildiğince aşağılarda tutmasının baş mimarı olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte herkes tarafından büyük takdir topladı.

Peki, ölümcül virüsle mücadelede halkı ilk andan itibaren bilgilendiren Bakan Koca, koronavirüsten nasıl korunuyor? Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, Bakan Koca'nın koronavirüsle nasıl mücadele ettiğini anlattı.

 

İşte Babacan'ın ''Korona savaşçısının bir günü'' başlığıyla kaleme aldığı o yazısı;

Son haftalarda, konuşmaya başlayınca herkesin susup pür dikkat dinlediği tek kişi var, o da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Bakan, koronavirüs Türkiye’de görünmeden önce başlattığı önlemleri katlayarak devam ettiriyor. Biz de son dönemlerin en dikkat çeken bakanının ‘korona günleri’nde işini nasıl yaptığını ve nasıl ayakta durduğunu merak ettik.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronalı bu günlerde bir gününü nasıl geçirdiğiyle ilgili öğrendiklerimizin başında, gece-gündüz çalışma geliyor. Günde 4 saat uyuyor. Sadece uyumak için eve gidiyor. Evde özel bir çalışma düzeneği yok ama telefonu 24 saat açık, her an ulaşılabiliyor

Fahrettin Koca, neredeyse tüm gününü bakanlıkta çalışma ekibiyle ve uzmanlarla toplantı yaparak geçiriyor. Korona önlemleri konusunda tüm ilgili bakanlarla temas halinde. Bununla da kalmıyor. Bilim Kurulu dışında olan ancak enfeksiyon hastalıkları konusunda uzmanlığıyla tanınan isimlerle de temas halinde. Aldıkları kararları paylaştığını ve teyit aldığını da biliyoruz.

Bireysel olarak korunmak için ne yaptığına gelince... Sürekli bitki çayı içiyor ve sıvı tüketiyor. Beslenmesine dikkat ediyor. En düzenli yaptığı önlem, ellerini yıkamak ve dezenfekte etmek. Kimseyle öpüşmüyor, tokalaşmıyor. Ayrıca bir metre kuralına, görüşmeleri dahil özen gösteriyor.

Bakan Bey, “Önce kuralı koyan uymalı” anlayışına inananlardan anlaşılan. 

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Tevfik Kitapcı 4 yıl önce Şikayet Et
    1 milyon öğretmen evde yata yata tam maaş alacak amma asgari ücretle çalışan bizler her gün işe gideceğiz,salgın bitene kadar öğretmen maaş ödemeleri bari %50 kesintiye uğrasın.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenin maaşı %50 kesilince sen biraz daha rahatlayacak mısın. Bu fesatlıkla adam olamazsın
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    fesatlik yapiyorsun ogretmen olmak icin kac sinava girildi kac testten gecti biliyormusun . emek vermediysen anlamazsin .
    Cevapla
  • Murat DEMİRKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışın var sadece maaş değil ekderste alacaklar.
    Cevapla
  • Coskun 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen çocugunu okula yolla ogretmen derse direr.
    Cevapla
  • Ziyaretci 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de ne alaka bu konuyla alakası ne
    Cevapla
  • Ogretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz universitede 4-5 sene surunduk o sira sen kahvede oyun oynuyordun . Simdi sira bizde , calisacaksin tabi ki .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey doktor daha iyi bilir tabi ama uykusuna dinlenmesine çok dikkat etmeli ayrıca erdoğanda koruma altına alınmalı
    Cevapla
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler icin yaptiginiz hasta sayilari eski almanyada 15000 gecti
    Cevapla
  • Bilge 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım seni ben babamdan bile cok seviyorum. Bizleri önce Allah sonra resimiz ve siz korudunuz. Allah razı olsun sizden
    Cevapla
  • Sryhh 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha once virusun havada yarim saat asili kalabildigi soylenmisti dogruysa
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle olmuş olsa dahi ; amacın ne.....??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR