TÜRKAB'dan nefret suçu işleyen Can Ataklı hakkında suç duyurusu

Gazeteci Can Ataklı hakkında başörtülü öğretmene yönelik ifadeleri nedeniyle TÜRKAB tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2020 19:51 GÜNCELLEME 24.03.2020 19:53 GÜNCEL
TÜRKAB'dan nefret suçu işleyen Can Ataklı hakkında suç duyurusu
TÜRKAB'dan nefret suçu işleyen Can Ataklı hakkında suç duyurusu

Can Ataklı hakkında başörtülü öğretmene yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

TÜRKAB 'dan yapılan açıklamada, ''Bilindiği üzere Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini gösteren Kovid- 19 virüs salgınına karşı başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün devlet kurumlarımız, STK lar ve halkımız kollektif olarak bir mücadele içindedir.

Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde, belli kesimlerin toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret içeren söylemleri milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek amacı gütmektedir. Bu bağlamda; halkımız tarafından kabul görmeyen, toplumda adeta yaşamayan, gündemden düşmüş, kendini bilmeyen birileri tarafından başörtülü öğretmenlerimize, kanaat önderlerimize, kültürmüz ve manevi değerlerimize saldıran bu ortaçağ zihniyetinin yozlaşmış ve tarihin çöplüğüne atılmş fikirler çerçevesinden hala çıkamadıklarını muşahade etmiş bulunuyoruz.

Bu doğrultuda dün itibari ile bir televizyon kanalında program sunan, esasen toplumumuzda bir karşılığı olmadığını düşündüğümüz Can Ataklı adlı şahsın Covid 19 salgınından dolayı Milli eğitim bakanlığımızın geliştirmiş olduğu uzaktan eğitim projesi kapsamında TRT EBA TV üzerinden verilen eğitimlerde görev yapan öğretmenimizin şahsında tüm başörtülü kamu görevlilerine kin ve nefretini kusmuştur. Yapılan bu eylem eleştiri sınırlarını aştığından ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu oluşturduğundan Türkiye Kardeşlik Birliği olarak hukuk önünde haklı mücadelemizi vermek adına bugün itibari ile adli işlemleri başlatmış bulunmaktayız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    görüşü farklı olabilir, düşman da olabilir, ama bu kadar mide bulandırıcı olanı yok benim için
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    artık kaldırın şunun resmini görmek istemiyorum kendini birşey sanıyor
    Cevapla
  • ziya 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki kadınlar onun istediği gibi giyinecek git kendi hanımına bile karışamazsın, el alemin hanımına kızına niye karışıyorsun ? sana mı soracaklar ne giyinexeklerini ?
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzel ceza bu gibi soytarılara konuşma hakkı veren ne olduğu belirsiz kanalın kapatılmasıdır.
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    atın şunu içeri akıllansın .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR