Eskişehir'de tüm seferler iptal edildi

Eskişehir'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından otogardaki firmalar tüm seferlerini iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2020 16:37 GÜNCELLEME 28.03.2020 16:37 GÜNCEL
Eskişehir'de tüm seferler iptal edildi
Eskişehir'de tüm seferler iptal edildi

Koronavirüs salgınının yayılmaması için bilim kurulunun kararıyla şehirler arası yolculuklar valilik iznine bağlanarak kısıtlandı. Kararın ardından Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde firmalar Eskişehir Valiliği’nin kuracağı ‘seyahat izin kurulu’ oluşturulana kadar tüm seferlerini iptal etti. Farklı şehirlere gitmek için otogara gelen yolcular seferlerin iptal edilerek satın aldıkları biletlerinde firmalar tarafından ‘açığa’ alındığını öğrendi.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Berra Atay, firmaların seferlerini iptal ettiği için mağdur olduğunu belirterek, “Karabüklüyüm, kısıtlama olacağını öğrenince otogara geldim. Bilet almıştım ama sefere 2 saat kala firma iptal edildiğini bildirdi. Daha erken bildirmeliydi. Herhangi bir açıklama da yapılmadı, bilet parasını da alamadım, açığa almışlar. Şimdi başka bir sefer var, iptal olmazsa memleketime gideceğim” dedi. Firma görevlileri de yolcu sayısında büyük azalma görülmesi üzerine seferlerin iptal edildiğini söyledi. Eskişehir Valiliği koordinesinde kurulacak olan ‘seyahat izin kurulu’ tarafından onay alacak yolcuların da sefer bulmakta güçlük çekeceği ifade edildi. 

TERMAL KAMERA KURULDU 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne koronavirüs tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapan termal kameralar kurdu. Terminale giriş ya da çıkış yapacak yolcuların ateşleri termal kameralar sayesinde kontrol altında alındı. Ayrıca yolcuların beklediği alandaki banklara da ‘sosyal mesafe’ uyarısıyla ‘lütfen sağlığınız için bu koltuğu boş bırakınız. Mesafenizi koruyunuz’ yazıları asıldı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • gezen 4 yıl önce Şikayet Et
    Karabuklu ogrenci okullar hani kapandi niye gitmedin zamaninda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR